Η συγκλονιστική έκκληση 12χρονης από τη Γκάμπια προς τους συμπατριώτες της μετανάστες

«Μην έρχεστε» τους λέει- Πρώτη ανάρτηση: 30/04/2015 00:28

Η συγκλονιστική έκκληση 12χρονης από τη Γκάμπια προς τους συμπατριώτες της μετανάστες

Mία 12χρονη από τη Γκάμπια, που επιβίωσε από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο, έγραψε μία επιστολή όπου καλεί όσους συμπατριώτες της θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη να μην το κάνουν. Την επιστολή, γνωστοποίησε η οργάνωση «Κοινότητα του πάπα Ιωάννη XXIII», που έχει αναλάβει την φροντίδα της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι γονείς της μικρής μαζί με τον αδελφό της, είχαν επιβιβαστεί με άλλα 400 άτομα στη Λιβύη στο αμπάρι του πλοίου και είχαν πληρώσει περισσότερα χρήματα για εκείνη και τη μεγαλύτερη αδελφή της που ταξίδευαν στη γέφυρα.

Το πλοίο άρχισε να βυθίζεται την 12η Απριλίου, πιθανόν λόγω της μετατόπισης του βάρους όταν οι επιβάτες έσπευσαν στη μία πλευρά αντικρίζοντας ένα πλοίο που τους είχε προσεγγίσει για να τους βοηθήσει.

Η μεγαλύτερη αδελφή της έσωσε τη 12χρονη, εκείνη όμως δεν τα κατάφερε. Η 12χρονη έφθασε την 14η Απριλίου στην επαρχία Ρέτζο - Καλάμπρια (νότια) μαζί με άλλους 150 επιζώντες από το ναυάγιο.

Η ανήλικη έγραψε το μήνυμά της σε τετράδιο που της έδωσαν, με στόχο να τη βοηθήσουν να εκφράσει τα συναισθήματά της.

«Έρχομαι από τη Γκάμπια. Διέπλευσα την θάλασσα της Μεσογείου για να φθάσω στην Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, οι καλύτεροι φίλοι μου, οι αδελφές μου και οι αδελφοί μου πέθαναν στα κύματα. Είδα πολλά να συμβαίνουν για τα οποία δε μπορώ να μιλήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι να προειδοποιήσω τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν: μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου, διότι είναι σκληρό να λες αντίο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top