Μάλτα: Σε μια κατανυκτική τελετή κηδεύτηκαν οι νεκροί της Λαμπεντούζα

Οι ιταλικές αρχές διέσωσαν σήμερα 220 μετανάστες

Μάλτα: Σε μια κατανυκτική τελετή κηδεύτηκαν οι νεκροί της Λαμπεντούζα

​Σε μια κατανυκτική τελετή κηδεύτηκαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη τραγωδία του Σαββάτου, στην οποία πάνω από 800 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, ενώ το πρωί στη Σικελία αποβιβάστηκαν 220 μετανάστες.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, και την ίδια ώρα, μετανάστες, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, ακτιβιστές και Βέλγοι πολίτες διαδήλωσαν για τους εκατοντάδες πρόσφυγες που χάθηκαν στα μεγάλα ναυάγια της Μεσογείου τις τελευταίες ημέρες.

Στο Βερολίνο ο επικεφαλής της Frontex, Κλάους Ρόσλερ δέχτηκε επίθεση με μαρμελάδες από περίπου 100 διαδηλωτές την ώρα που ετοιμάζονταν να παρακολουθήσει μια εκδήλωση. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Στη Μάλτα, με μια κατανυκτική τελετή διασωθέντες πρόσφυγες, ντόπιοι κάτοικοι και αξιωματούχοι ενώθηκαν στο θλιβερό αποχαιρετισμό των 850 ανθρώπων που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου, στην απεγνωσμένη προσπάθεια τους να ζήσουν μια πιο ασφαλή ζωή.

Με 24 ξύλινα φέρετρα, όσες και οι σοροί που ανασύρθηκαν, ανάμεσα σε αυτές και τεσσάρων εφήβων, τελέστηκε η κηδεία από έναν επίσκοπο ιερέα και έναν ιμάμη. Παρόντες ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα θέματα μετανάστευσης Δημητρης Αβραμόπουλος, η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας και ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών

Την ίδια ώρα, οι ιταλικές αρχές διέσωσαν 220 ανθρώπους που προσπαθούσαν με δυο λέμβους των 14 μ. να φτάσουν στα παράλια της χώρας. Στοιβαγμένους τους βρήκαν με αναποδογυρισμένα μπιτόνια βενζίνης δίπλα τους. Αποβιβάστηκαν στην Κατάνη της Σικελίας.

Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών υπολογίζει ότι μέχρι το Σεπτέμβριο περίπου 5.000 μετανάστες την εβδομάδα, θα φτάν��υν στις ιταλικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top