Ξεμπλόκαραν τα social media στην Τουρκία

Συμμορφώθηκαν με το αίτημα των αρχών

Ξεμπλόκαραν τα social media στην Τουρκία

​Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, η οποία όπως σας ενημέρωσε το star.gr, είχε μπλοκάρει επί ώρες χθες, έπειτα από δικαστική εντολή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο Youtube, συμμορφώθηκε στις απαιτήσεις των τουρκικών αρχών που ζητούσαν την απόσυρση των φωτογραφιών του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Το ίδιο είχαν κάνει νωρίτερα τόσο το Twitter, όσο και το Facebook, ενώ πάνω από 150 ιστοσελίδες είχαν μπει στο στόχαστρο των αρχών.

Ο δικαστής έκρινε ότι ο διαμοιρασμός των φωτογραφιών του εισαγγελέα που είχαν πάρει όμηρο άνδρες της οργάνωσης DHKP-C στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, συνιστούσε «τρομοκρατική προπαγάνδα» και διατάρασσε τη «δημόσια τάξη».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, το δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή στη μηχανή αναζήτησης Google να αποσύρει τις φωτογραφίες από την ομηρεία του εισαγγελέα, διαφορετικά θα απαγορευόταν η πρόσβαση στην Τουρκία.

«Το αίτημα από το γραφείο του δικαστή είναι να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία σε καμία διαδικτυακή πλατφόρμα», δήλωσε εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον περασμένο χρόνο η Τουρκία έκανε πιο αυστηρούς τους νόμους, διευκολύνοντας ενδεχόμενο μπλοκάρισμα των αρχών σε ιστοσελίδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top