Εκλογικό «χαστούκι» στην παράταξη Ντάισελμπλουμ και στην πολιτική λιτότητας

«Ζητήσαμε πολλά από τους πολίτες τα τελευταία χρόνια»

Εκλογικό «χαστούκι» στην παράταξη Ντάισελμπλουμ και στην πολιτική λιτότητας

​Ένα ηχηρό χαστούκι ήταν για την παράταξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ και την πολιτική λιτότητας, οι περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ολλανδία και οι οποίες έρχονται να θέσουν εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εργατικών.

Σύμφωνα με τo exit poll που διενεργήθηκε από το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS, το Λαϊκό Κόμμα του Ρούτε έχασε 3,8 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Η Κεντροδεξιά με βάση αυτές τις εκτιμήσεις χάνει 4 από τις 16 έδρες που κατείχε. Για τον κυβερνητικό εταίρος της, το Εργατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η απώλεια είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς το ποσοστό του μειώθηκε κατά 7,3 μονάδες, που αντιστοιχεί σε απώλεια 6 εδρών από τις 14.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Ρούτε - Ντάισελμπλουμ είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές. Μετά τη χθεσινή αναμέτρηση ωστόσο, ίσως να αναγκαστεί αφού η συμπολίτευση χάνει το 1/3 των εδρών στην Βουλή.

«Ζητήσαμε πολλά από τους πολίτες τα τελευταία χρόνια, κάτι που ήταν αναπόφευκτο καθώς αναλάβαμε εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος χαρακτήρισε «απογοητευτικό» το αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως «τώρα θα είναι δύσκολο να πιέσει για μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top