Κυκλώνας-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ χτύπησε τα νησιά Φίτζι: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες.Τεράστιες καταστροφές

«Για 30 λεπτά επικρατούσε ο απόλυτος τρόμος»

Κυκλώνας-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ χτύπησε τα νησιά Φίτζι: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες.Τεράστιες καταστροφές

​Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από κυκλώνα που σάρωσε την Παρασκευή το αρχιπέλαγος του Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας παράλληλα τεράστιες καταστροφές. Αυτό μετέδωσαν νωρίτερα ξένα μέσα, εκφράζοντας φόβους πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες.

r.jpgffff.jpg

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Unicef Άλις Κλέμεντς, δεκαπέντε με τριάντα λεπτά επικρατούσε ο απόλυτος τρόμος, όταν ξέσπασε ο κυκλώνας κατηγορίας 5.

1426321196045.jpg

Εκπρόσωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είπαν ότι αυτός ο κυκλώνας ενδέχεται να είναι «ένας από τους χειρότερους στην ιστορία του Ειρηνικού».

318499-cyclone-vanuatu-reuters.jpg

«Σπίτια έχουν καταστραφεί, δέντρα έχουν ξεριζωθεί, οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αναζητώντας βοήθεια. Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και το πλήρες εύρος των καταστροφών δεν θα γίνει γνωστό παρά σε διάστημα αρκετών ημερών» υπογράμμισε ο Τομ Σκίροου, της ανθρωπιστικής οργάνωσης Save the Children, που έκανε δηλώσεις από την πρωτεύουσα του Βανουάτου, Πορτ Βίλα.

vanuatu_cyclone_.jpg

Ο κυκλώνας σάρωσε το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγου��, όπου ζουν περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι αλλά και νησιά που βρίσκονται νοτιότερα, όπου ζουν περίπου 33.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας, που παρακολουθεί το φαινόμενο, το μεγαλύτερο τμήμα του Βανουάτου έχει πληγεί. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από 83 μικρά νησιά, πολλά από αυτά χωρίς καλές υποδομές και με σπίτια ευάλωτα σε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΦΩΤΟ REUTERS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top