ΣΑΛΟΣ με την ρατσιστική επίθεση κατά της Γαλλίδας υπουργού Δικαιοσύνης

Έχει προκληθεί πολιτικός αναβρασμός

ΣΑΛΟΣ με την ρατσιστική επίθεση κατά της Γαλλίδας υπουργού Δικαιοσύνης

​Πολιτικό αναβρασμό έχει προκαλέσει στη Γαλλία, η νέα ρατσιστική επίθεση κατά της υπουργού Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, αυτή τη φορά από αντιδήμαρχο ενός προαστίου του Παρισιού, η οποία ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Μία κάτοικος της περιοχής Ζουβισί-σιρ-Όρζ, όπου είναι αντιδήμαρχος η Ιζαμπέλ Γκινό, ανέβασε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ένα σύνδεσμο εναντίον της υπουργού Δικαιοσύνης και το σχόλιο «13.000 κλοπές, 2.000 επιθέσεις και 200 βιασμοί την ημέρα και το άδειασμα των φυλακών θα ξεκινήσει...».

Η Γκινό σχολίασε από κάτω: «Είναι αξιοθρήνητο να έχουμε μια τέτοια υπουργό Δικαιοσύνης. Κατάγεται από το Καγιέν, εκεί όπου υπήρχαν τα κάτεργα, ας επιστρέψει εκεί με δεδομένο ότι πάντα απεχθανόταν τη Γαλλία».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς. «Θέλω να εκφράσω, και το είπαμε και στο υπουργικό συμβούλιο, για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή μας, την οργή μας για τις ρατσιστικές, αντισημιτικές, ομοφοβικές, σεξιστικές δηλώσεις, τις οποίες βλέπουμε να διαδίδονται με πολύ εύκολο τρόπο. Την αγανάκτησή μας και την οργή μας για τις δηλώσεις σχετικά με την Κριστιάν Τομπιρά» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαλς και συνέχισε: «Αρκετά. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αγανάκτηση. Θα πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία χρόνια, ίσως ακόμη περισσότερο αυτούς τους τελευταίους μήνες, ξεπεράστηκαν τα όρια».

Ο Ολάντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, σημείωσε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ότι αυτές οι επιθέσεις είναι «αχαρακτήριστες». «Στην πολιτική συζήτηση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποκύπτουμε στην ασέβεια, στη χυδαιότητα», πρόσθεσε.

Η Τομπιρά έχει μπει επανειλημμένα στο παρελθόν στο στόχαστρο ρατσιστικών επιθέσεων. Κληθείσα να σχολιάσει τις επιθέσεις είπε «είναι απλώς θλιβερό. Δεν έχει σημασία. Είναι τόσο συχνό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top