Ομπάμα: Ελλάδα και ευρωπαϊκή ανάπτυξη στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ντ. Τουσκ

ΔΕΙΤΕ τι είπαν για την χώρα μας

​«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και ό,τι άλλο μπορεί να γίνει για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, καλωσορίζοντας στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία και αυτό θα είναι μια ευκαιρία για μας, να υπογραμμίσουμε τις ευκαιρίες για την ενίσχυση του εμπορίου μέσω της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας που συζητείται επί του παρόντος μεταξύ των δύο μερών. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και ό, τι άλλο μπορεί να γίνει για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, η οποία έχει προφανώς υστερήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά, οκτώ χρόνων και καταλήγει να έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και στην οικονομία των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα και δήλωσε: «έχουμε πολλά να συζητήσουμε», δίνοντας «ιδιαίτερη προσοχή» σε τρία θέματα, τις «κρίσιμες σχέσεις» με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της Ουκρανίας, την τρομοκρατική απειλή και τη δράση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και τις διαπραγματεύσεις για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύ��εων (TTIP).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top