Οικονομική καταστροφή για τη Βρετανία αν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Όλα όσα θα συμβούν όταν φύγει από τη ζωή η 88χρονη βασίλισσα

Οικονομική καταστροφή για τη Βρετανία αν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

​Στις 9 Σεπτεμβρίου η Βασίλισσα Ελισάβετ θα γίνει 89 ετών και θα σπάσει κάθε ρεκόρ μακροημέρευσης στον Βρετανικό θρόνο, μιας και το προηγούμενο το κρατούσε η προγιαγιά της Βασίλισσα Βικτώρια. Όμως η φυσιολογική κατάληξη του ανθρώπου είναι ο… θάνατος και όταν αυτός έρθει για την Βασίλισσα Ελισάβετ θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες για τη Βρετανία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Business Insider, ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ θα σημαίνει μια τεράστια οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για όλες τις χώρες που στο παρελθόν υπήρξαν βρετανικές αποικίες.

vasilissa_1.jpg.pagespeed.ce_.zuuxgljk7_.jpg

Για 12 μέρες η Μεγάλη Βρετανία θα ζει στο πένθος κάτι που σημαίνει ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές, οι Βρετανοί δεν θα πηγαίνουν στις δουλειές τους και όλοι θα μιλούν για την απώλεια της Ελισάβετ.

Το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι την ημέρα της κηδείας της, θα χαθούν δισεκατομμύρια, προσδιορίζοντας την απώλεια στο ΑΕΠ που θα ακολουθήσει του θανάτου της βασίλισσας μεταξύ 1,2 και 6 δισ. στερλινών, χωρίς σ’ αυτό να προσμετράται το κόστος για την κηδεία και τις εκδηλώσεις πριν από αυτήν.

Το περιοδικό φτάνει στο σημείο να προβλέψει ότι αν η Ελισάβετ φύγει από τη ζωή εργάσιμη μέρα, το χρηματιστήριο του Λονδίνου και χιλιάδες εταιρείες θα κλείσουν σε ένδειξη πένθους, με τρομερές οικονομικές απώλειες.

queen_nz_copyright_owned_by_royal_household4.jpg

Επίσης το BBC θα ακυρώσει όλες τις κωμικές του εκπομπές, όπως είχε κάνει και το 1952, όταν και πέθανε ο Γεώργιος VI. Πιθανόν να αλλάξει το όνομά του ο πρίγκιπας Κάρολος, ενώ θα χρειαστεί να αλλάξουν και οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Βρετανίας.

Αλλαγές θα υπάρξουν επίσης στα κράνη των αστυνομικών, στα διαβατήρια και στα γραμματόσημα, τα οποία φέρουν φωτογραφία της Ελισάβετ, ενώ προβλέπεται ότι μαζική υστερία θα καταβάλει τον πληθυσμό αφού δεν υπάρχει Βρετανός που να μπορεί να σκεφτεί τη ζωή του χωρίς τη βασίλισσα.

Το Business Insider αναφέρει ακόμα πως αν η Ελισάβετ πεθάνει στο παλάτι ή σε νοσοκομείο, το Μπάκινγκχαμ έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για το πώς θα ανακοινωθεί ο θάνατός της. Αν όμως είναι ξαφνικός και δημόσιος, τότε η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Πάντως όποτε και όπως κι αν συμβεί το αναπόφευκτο, το επίσημο συμβούλιο μετά το θάνατό της Ελισάβετ θα ανακοινώσει τον νέο βασιλιά της χώρας που θα είναι ο Κάρολος, ο οποίος όμως μπορεί να μεταφέρει απευθείας το δικαίωμα του θρόνου στον πρωτότοκο γιο του, τον Ουίλιαμ.

queen-elizabeth-celebrates-50-year-reign-web1__oPt.jpg

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall για τρεις μέρες και η κηδεία θα γίνει 12 μέρες μετά τον θάνατό της.

Αναμένεται μάλιστα να την παρακολουθήσουν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον πλανήτη, ενώ εκτιμάται ότι περίπου ένα εκατομμύριο κόσμου θα ακολουθήσουν τη νεκρώσιμη πομπή.

Τέλος η ενθρόνιση του νέου βασιλιά θα γίνει έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος είναι ο πρώτος στη διαδοχή, να έχει το δικαίωμα να ασκήσει τα καθήκοντά του από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top