Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του βομβιστή της Βοστώνης- Έπνιξε στο αίμα τον Μαραθώνιο το 2013

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του βομβιστή της Βοστώνης- Έπνιξε στο αίμα τον Μαραθώνιο το 2013

Ξεκίνησε σήμερα η πολυαναμενόμενη δίκη του βομβιστή της Βοστώνης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση στον Μαραθώνιο.

Στις 15 Απριλίου 2013, ο 21χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, μουσουλμάνος, τσετσενικής καταγωγής, σκόρπισε το θάνατο και έπνιξε στο αίμα τον μαραθώνιο μαζί με τον αδερφό του και έναν συνεργό τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν τρεις μέρες μετά.

Τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο αγόρι, σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση. Εισαγγελέας δήλωσε ότι ο βομβιστής πιστεύει ότι ήταν στρατιώτης σε έναν ιερό πόλεμο κατά των Αμερικανών.

Η διαδικασία της επιλογής των ενόρκων διήρκεσε περισσότερους από δύο μήνες και εξετάστηκα περίπου 1.300 άτομα, για να συγκροτηθεί τελικά το σώμα των 12 ενόρκων.

Ο Τζοχάρ κατηγορείται ότι μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον 26χρονο Ταμερλάν, τοποθέτησε δύο αυτοσχέδιες βόμβες που εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Ο ίδιος συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, κρυμμένος σε βάρκα σε κήπο στα προάστια της Βοστώνης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες και 30 στον αριθμό, ενώ αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ακόμη και τη θανατική ποινή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top