Η σύντροφος του Νεμτσόφ και μοναδική αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του ΣΠΑΕΙ τη σιωπή της!

Την έχουν υπό επιτήρηση και για λόγους ασφαλείας δεν θα παραβρεθεί στην κηδεία

Η σύντροφος του Νεμτσόφ και μοναδική αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του ΣΠΑΕΙ τη σιωπή της!

​Η Ουκρανή νεαρή γυναίκα, η οποία συνόδευε τον Μπορίς Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας του, ισχυρίστηκε ότι δεν είδε το δολοφόνο του Ρώσου επικριτή του Κρεμλίνου.

Το μοντέλο, Άννα Ντουρίτσκαγια, και μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι δεν θυμάται πολλά από τη στιγμή της δολοφονίας του Νεμτσόφ.

Η ίδια μιλώντας, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Dozhd» δήλωσε δεν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο, ενώ νωρίτερα είχαν δειπνήσει με τον Νεμτσόφ σε ένα εστιατόριο με θέα στην Κόκκινη Πλατεία. Δεν αντιλήφθηκε αν κάποιος τους ακολούθησε κατά μήκος του ποταμού όπου βρίσκεται η γέφυρα και στο δρόμο προς το διαμέρισμα του Νεμτσόφ.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη στη γέφυρα. Δεν θέλω να μιλήσω γι 'αυτό. Είμαι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορώ να μιλήσω γι 'αυτό. Νιώθω άσχημα... δεν είδα κανέναν. Δεν ξέρω από πού ήρθε, ήταν πίσω από την πλάτη μου», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

«Έχω κάθε δικαίωμα να εγκαταλείψω το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν είμαι ύποπτη. Είμαι ένας μάρτυρας που έδωσε πλήρη αναφορά και έκανε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την έρευνα», συμπλήρωσε η 24χρονη.
Η Ντουρίτσκαγια, από τη στιγμή της δολοφονίας του Νεμτσόφ βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση και πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ, που αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη. Το μόνο που θέλει, όπως είπε, είναι να γυρίσει πίσω στο σπίτι της μητέρα της στην Ουκρανία.
«Δεν μου επιτρέπεται να πάω πουθενά χωρίς αυτούς. Μου εξήγησαν ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας» συμπλήρωσε η Ντουρίτσκαγια.
Ο Νεμτσόφ του οποίου η δολοφονία έχει βαθύνει το χάσμα μεταξύ των οπαδών της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ενταφιαστεί την Τρίτη στο νεκροταφείο Τροεκουρόφσκογε στη δυτική Μόσχα, σε ένα κοιμητήριο μακριά από τον τόπο όπου γίνονται οι ταφές των κορυφαίων πολιτικών της Ρωσίας.
Οι ιθύνοντες των ερευνών για τα αίτια του θανάτου του Νεμτσόφ, την έχουν ανακρίνει αρκετές φορές, έχουν ερευνήσει τα προσωπικά της αντικείμενα και έχουν πάρει τις κάρτες SIM από τα κινητά της τηλέφωνα. Η Ντουρίτσκαγια είπε ότι αρχικά ανακρίθηκε για πολλές ώρες χωρίς δικηγόρο ή κάποιον εκπρόσωπο από την ουκρανική πρεσβεία. Η νεαρή κοπέλα είπε επίσης ότι συνδεόταν με τον Μπορίς Νεμτσόφ τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να οδήγησαν στην δολοφονία του Νεμτσόφ. Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα ο Μπορίς Νεμτσόφ να έπεσε θύμα μιας ζηλιάρας πρώην ερωμένης, κάτι που αποκλείει η Άννα Ντουρίτσκαγια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top