Βίαιες διαδηλώσεις και νεκροί κατά του Charlie Hebdo

Χαμός σε Νίγηρα και Τσετσενία

Βίαιες διαδηλώσεις και νεκροί κατά του Charlie Hebdo

​Συνολικά 45 εκκλησίες πυρπολήθηκαν και δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο στη Νιαμέι, πρωτεύουσα του Νίγηρα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις οποίες σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια εναντίον του σκίτσου του Μωάμεθ το οποίο δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα Charlie Hebdo.

«Καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές: 45 εκκλησίες, πέντε ξενοδοχεία, 36 μπαρ, ένα ορφανοτροφείο και ένα χριστιανικό σχολείο λεηλατήθηκαν πριν πυρποληθούν», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αντιλί Τορό, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στις διαδηλώσεις στον Νίγηρα πέρα από τους δέκα ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αναφέρθηκαν άλλοι 128 τραυματίες, ενώ 189 πρόσωπα συνελήφθησαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

378C496A7F3FB0E14C342CC5A83C80C3.jpg
Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία στην Τσετσενία κατά των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ της Charlie Hebdo, τα οποία μάλιστα ο ηγέτης της περιφέρειας της Ρωσίας χαρακτήρισε «χυδαία και ανήθικα».

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τον Προφήτη Μωάμεθ» άνδρες ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Τσετσενίας, γυναίκες και παιδιά φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος» στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, στη Ρωσία, κάποια μέσα ενημέρωσης ελεγχόμενα από το κράτος και φιλικά προς το Κρεμλίνο, αμφισβητούν την αξία της ελευθερίας του λόγου μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στο πρωτοσέλιδό της ένα σκίτσο του Μωάμεθ να κλαίει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανώνυμο τάφο οι μακελάρηδες του «Charlie Hebdo»

Σε κλίμα συγκίνησης και με τις νότες της Διεθνούς, η Charlie Hebdo αποχαιρετά τον Σάρμπ!

ΔΕΙΤΕ το σκίτσο του νέου Charlie Hebdo που έγινε viral: μνημείο σε… στύση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top