Πρωτοχρονιά στον κόσμο-Έτσι θα γιορτάσουν το νέο έτος

Πάρτε μία γεύση

Πρωτοχρονιά στον κόσμο-Έτσι θα γιορτάσουν το νέο έτος

Άλλοι προτιμούν την παράδοση, άλλοι την πρωτοτυπία, αλλού συνδυάζουν την ιστορία τους με σύγχρονα στοιχεία. Όλες όμως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα καλό ποδαρικό στο νέο έτος.

Στην Νέα Υόρκη το μεγάλο πάρτι της πόλης γίνεται στην Times Square, όπου από το 1906, μια τεράστια μπάλα κατεβαίνει και σηματοδοτεί την αρχή του νέου έτους.

Η κρυστάλλινη μπάλα κατεβαίνει από έναν ιστό. Η κάθοδος διαρκεί 60 δευτερόλεπτα και σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το ρολόι να χτυπήσει 12 τότε όλοι ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Στο Παρίσι η υποδοχή του νέου χρόνου γίνεται στο Τροκαντερό με φόντο τον ολόφωτο Πύργο του Άιφελ. Εκεί συγκεντρώνονται χιλιάδες Παριζιάνοι και ξεφαντώνουν αψηφώντας το κρύο.

Το Λονδίνο προετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2015.Το Μπιγκ Μπεν που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, έχει στολιστεί με περισσότερα από 350 χιλιάδες φώτα και είναι έτοιμο για την αντίστροφη μέτρηση.

Στην Βραζιλία λίγο πριν τα μεσάνυχτα η περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο, πάρτι με μουσικές σκηνές, ξέφρενο χορό, άφθονο φαγητό και ποτό.

Όλοι φορούν λευκά προσφέρουν λουλούδια, ρύζι και μπουκαλάκια αρώματος στη Θεά της Θάλασσας όπως ορίζει η παράδοση.

Στο καθιερωμένο τελετουργικό τους, οι Σαμάνοι στο Περού έσπευσαν να συμβουλευθούν τα αρχαία πνεύματα και να κάνουν προβλέψεις για τη νέα χρονιά.

Κρατώντας αφίσες του Μπαράκ Ομπάμα και του Ραούλ Κάστρο, οι Σαμάνοι προέβλεψαν πως το 2015 θα φέρει βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας.

Ο επικεφαλής των Σαμάνων Χουάν Όσκο προέβλεψε επίσης δύσκολη χρονιά για τη Ρωσία λέγοντας πως οι οιωνοί δεν την ευνοούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top