ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Πατέρας και κόρη συναντιούνται στο πεδίο της μάχης

Αγκαλιάζονται και μετά χωρίζουν πάλι

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Πατέρας και κόρη συναντιούνται στο πεδίο της μάχης

Συγκινεί η στιγμή που ένας πατέρας και η κόρη του αγκαλιάζονται σφιχτά στο πεδίο της μάχης και μετά πάλι χωρίζονται. Αγρότης-μαχητής εκείνος, στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι. Η 19χρονη κόρη του, Περβίν, κατετάγη στις συροκουρδικές δυνάμεις αυτοάμυνας. Ταγμένοι και οι δυο στον ίδιο σκοπό… να σώσουν την πόλη από τους τζιχαντιστές.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, εκείνη περπατά στους έρημους δρόμους της πολιορκημένης πόλης, με το όπλο περασμένο στον ώμο της. Η ομάδα τη�� πολεμά στην πρώτη γραμμή, στο σημείο που δέχεται τις περισσότερες επιθέσεις από τους τζιχαντιστές. Πριν από τρεις εβδομάδες συνάντησε τον πατερά της, Φαρουκ, σε μια γωνιά του δρόμου με το δικό του όπλο προτεταμένο.

«Ήμουν πολύ χαρούμενη. Ειλικρινά όταν άκουσα ότι ο πατέρας μου πολεμούσε στο δυτικό μέτωπο ένιωσα πολύ περήφανη γι' αυτόν και με έκανε να θέλω να αγωνιστώ πιο πολύ.» σημειώνει η 19χρονη.

«Πάντα της λέω ότι όταν μπαίνεις στη μάχη , έχε το μυαλό σου εκεί. Όταν τελειώσει, αγάπα τους φίλους σου και το Κουρδιστάν με όλη σου την καρδιά.» υπογράμμισε ο πατέρας της νεαρής.

Η υπόλοιπη οικογένεια εγκατέλειψε τη Συρία. Ο αδερφός της σπουδάζει στην Αλγερία και η μητέρα της είναι πρόσφυγας στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top