Στο χειρουργείο ο Νίκος Αναστασιάδης: θα κάνει επέμβαση στην καρδιά

Τον επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Στο χειρουργείο ο Νίκος Αναστασιάδης: θα κάνει επέμβαση στην καρδιά

​Σε διορθωτική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας θα υποβληθεί σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στο Mount Sinai του Μανχάταν.

Η επέμβαση θα διαρκέσει από 3-6 ώρες και θα την κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας, που είναι ελάχιστα επεμβατική.

Το βράδυ της Δευτέρας, στον πρόεδρο Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη σημ��ρινή χειρουργική επέμβαση.

Στο μεταξύ, τον κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Την ώρα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις και έτσι ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί, όπως είπε, τον πρόεδρο της Κύπρου αμέσως μετά την επέμβαση και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top