Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν περίπου 1.500 ανθρώπους τους τελευταίους πέντε μήνες

Απειλούν να σκοτώσουν άλλους 24 στρατιώτες που τους κρατούν σαν όμηρους

Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν περίπου 1.500 ανθρώπους τους τελευταίους πέντε μήνες

​Σχεδόν 1.500 ανθρώπους έχουν εκτελέσει σε διάστημα πέντε μηνών στη Συρία, οι Τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, το Παρατηρητήριο έχει καταμετρήσει 1.429 ανθρώπους οι οποίοι έχουν εκτελεστεί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την ανακοίνωση για την ίδρυση του χαλιφάτου του τον Ιούνιο.

Μάλιστα, μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από τους Τζιχαντιστές, οι 879 ήταν άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ, μια μεγάλη σουνιτική φυλή.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Σύρων στρατιωτών που έχουν εκτελεστεί από το Ισλαμικό κράτος ανέρχεται σε 483, ενώ έχει εκτελέσει και τέσσερα μέλη του, τα οποία κατηγορούνταν για διαφθορά.

Κι όλα αυτά, ενώ οι τζιχαντιστές προειδοποίησαν σήμερα ότι θα αρχίσουν να εκτελούν Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν ομήρους, αν δεν ανακληθούν οι καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε ισλαμιστές αντάρτες.

«Το Ισλαμικό Κράτος θα αρχίσει να εκτελεί στρατιώτες μέσα σε δύο ώρες, αν δεν ανασταλούν οι καταδίκες εναντίον κρατούμενων».

Να σημειωθεί ότι οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί, οι οποίοι κρατούνται όμηροι είναι 24 άνδρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top