Τελεσίγραφο από φοιτητές στον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ

Θα καταλάβουν τα κυβερνητικά γραφεία

Τελεσίγραφο από φοιτητές στον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ

​Οι φοιτητές που ηγούνται των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ απείλησαν την Τετάρτη ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και ότι θα καταλάβουν τα κυβερνητικά γραφεία εάν ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Λεούνγκ Τσουν Γινγκ δεν παραιτηθεί.

«Εάν ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ και η κεντρική κυβέρνηση (στο Πεκίνο) δε σεβαστούν ούτε ακούσουν την κοινή γνώμη, θα εξετάσουμε διαφορετικά σενάρια ενεργειών που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες, περιλαμβανομένης της κατάληψης άλλων σημείων, όπως των βασικότερων κυβερνητικών κτιρίων» δήλωσε η Άγκνες Τσόου του φοιτητικού κινήματος Scholarism.

Ο Λεούνγκ Τσουν Γινγκ πρέπει να παραιτηθεί «σήμερα ή αύριο» προσέθεσε η ίδια. Και ο ηγέτης των φοιτητών Λέστερ Σουμ απηύθυνε τελεσίγραφο στον επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ να παραιτηθεί, προειδοποιώντας ότι εάν δεν το πράξει θα αντιμετωπίσει πολύ ευρύτερες διαδηλώσεις.

«Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις εάν ο Λεούνγκ δεν παραιτηθεί σήμερα ή αύριο το βράδυ. Θα καταλάβουμε περισσότερες κυβερνητικές εγκαταστάσεις και γραφεία» είπε στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν τακτικές όπως το να στείλουν κάποιους για να προκαλέσουν χάος προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να έχουν μια καλή δικαιολογία για να διαλύσουν το πλήθος».

Ένας ωστόσο εκ των ηγετών του μεγαλύτερου συνασπισμού φοιτητών, του Occupy Central, πήρε αποστάσεις από αυτήν την ανακοίνωση. Κάθε κλιμάκωση θα είναι «μια πρωτοβουλία των φοιτητών» υπογράμμισε, απορρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τον κυβερνήτη.

«Μπορούμε να μιλήσουμε με οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης, εκτός εκείνου» υπογράμμισε ο Τσαν Κιν Μαν.

Όσοι ηγούνται του κινήματος των διαδηλωτών προσπαθούν να αποφύγουν την επανάληψη των επεισοδίων της περασμένης Κυριακής, όταν οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top