Ο Πάπας «καρατόμησε» κληρικό που κατηγορείται για συγκάλυψη παιδεραστών ιερέων

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «δύσκολη» αλλά απαραίτητη

Ο Πάπας «καρατόμησε» κληρικό που κατηγορείται για συγκάλυψη παιδεραστών ιερέων

​Τον επίσκοπο Ροχέλιο Ρικάρντο Λιβιέρες Πλάνο, επικεφαλής της επισκοπής της Σιουδάδ Ντε Έστες στην Παραγουάη, έπαυσε από τα καθήκοντά του ο Πάπας Φραγκίσκος εξαιτίας των κατηγοριών σε βάρος του για συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας από ιερείς στους κόλπους της επισκοπής.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «δύσκολη», αλλά απαραίτητη καθώς ο Παραγουανός που είναι μέλος της Opus Dei κατηγορείται για συγκάλυψη παιδεραστή επισκόπου από την Αργεντινή, ενώ για χρόνια υπήρξε στο κέντρο πολεμικής με άλλους επισκόπους.

«Έπειτα από προσεκτική εξέταση […] ο άγιος Πατέρας προχώρησε στην απομάκρυνση του Ροχέλιο Ρικάρντο Λιβιέρες Πλάνο και ανακοίνωσε αντικαταστάτη τον επίσκοπο της Βιγιαρίκα ντελ Εσπίριτου Σάντο, Ρικάρντο Χόρχε Βαλενζουέλα Ρίος», αναφέρει επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας.

Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια υπόθεση η οποία έρχεται στη δημοσιότητα μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς προ ημερών συνελήφθη εντός της Αγίας Έδρας με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων και της κατοχής παιδοπορνογραφικού υλικού ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος, Γιόσεφ Βεσολόφσκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top