ΠΟΛΕΜΟΣ: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Με πυραύλους Τόμαχοκ, σφυροκόπησαν τους τζιχαντιστές

ΠΟΛΕΜΟΣ: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

​Τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν για τα καλά στη Συρία, καθώς οι ΗΠΑ ξεκίνησαν σφοδρότατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από αμερικανικούς πυραύλους τύπου Τόμαχοκ, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από πολεμικά πλοία. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι το αρχηγείο του ISIS στην πόλη Ράκα, καθώς και κτίρια διοίκησης, κέντρα εκπαίδευσης και κέντρα εφοδιασμού των τζιχαντιστών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Στο πλευρό των Αμερικανών τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή αρκετά αραβικά κράτη, και σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων στους βομβαρδισμούς συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αμερικανικός στρατός να επεκ��είνει τις επιθέσεις του κατά της Συρίας, ενδεχόμενο που είχε βει σθεναρή αντίδραση από τη Ρωσία και το Ιράν. Παρ' όλ' αυτά, υπογραμμίζουν ότι οι επιδρομές αυτές θα διαρκέσουν ώρες και δεν θα έχουν καμία σχέση με τους βομβαρδισμούς που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, κατά τους οποίους οι αμερικανικές δυνάμεις απλά αναχαίτιζαν την προέλαση των φανατικών μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ είχε διαμηνύσει στις ΗΠΑ ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εναντίον συριακών εδαφών θα θεωρηθεί ως επιθετική πράξη εναντίον της Συρίας, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει καταγραφεί καμία αντίδραση ούτε από το καθεστώς, αλλά ούτε και από τους τζιχαντιστές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, είχε τονίσει ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων των τζιχαντιστών δεν θα πρέπει να γίνουν χωρίς την συγκατάθεση της Συρίας.

Η Γαλλία πάλι τάχθηκε από την αρχή στο πλευρό των ΗΠΑ και την περασμένη Παρασκευή συμμετείχε σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ισλαμικού χαλιφάτου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η συμμετοχή της θα περιοριστεί μόνο σε επιθέσεις που θα γίνουν στο ιρακινό έδαφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top