Πάπας Φραγκίσκος: «Συγγνώμη για τον διχασμό Καθολικών και Ορθόδοξων»

«Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είμαστε φίλοι»

Πάπας Φραγκίσκος: «Συγγνώμη για τον διχασμό Καθολικών και Ορθόδοξων»

​Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην γενική ακρόαση της Τετάρτης σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε ταξίδι που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στους Άγιους Τόπους.

«Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μου, ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε στα αδέλφια μας» είπε ο αρχηγός της Καθολικής εκκλησίας, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Μάλιστα ο Πάπας αποκάλυψε ότι είναι φίλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είμαστε φίλοι, αδέλφια και συμμεριζόμαστε τη βούληση να πορευθούμε μαζί, να κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν. Να προσευχηθούμε μαζί, να εργασθούμε μαζί για το ποίμνιο του Θεού, να αναζητήσουμε την ειρήνη, να προστατεύσουμε την πλάση, τα τόσα πολλά που μοιραζόμαστε. Και ως αδέλφια, ακριβώς, θα πρέπει να προχωρήσουμε» τόνισε.

Ο πάπας Βεργκόλιο δήλωσε επίσης ότι η συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ήταν «η σημαντικότερη στιγμή της επίσκεψής του στους Αγίους Τόπους» ενώ διαπίστωσε πως η πορεία επανένωσης των Χριστιανών έχει επιτελέσει σημαντικά βήματα προόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top