ΣΟΚ: Τουλάχιστον 15 νεκροί οπαδοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Κατάρρευσε τοίχος σε γήπεδο

ΣΟΚ: Τουλάχιστον 15 νεκροί οπαδοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα

​Μια τραγωδία εξελίχθηκε,την Κυριακή 12 Μαΐου, στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, αφού τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δυο δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας.

«Υπάρχουν 15 νεκροί και 21 τραυματίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κινσάσα, Αντρέ Κιμπουτά, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Ρίτσαρντ Μουγιέ τα νοσοκομείο Γιέμο Μάμα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί των άτυχων οπαδών αλλά και οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, υπήρξαν «θερμά» επεισόδια στο στάδιο Tata Raphael κατά το τέλος του ντέρμπυ, μεταξύ των φιλάθλων των ομάδων ASV Club και Tout Puissant.

Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων για να ηρεμήσουν την κατάσταση, αλλά προφανώς γινόταν ένας χαμός με εντάσεις, επιθετικές συμπεριφορές και μετατόπιση θεατών στις κερκίδες με αποτέλεσμα μέσα σε αυτή τη σύγχυση, να καταρρεύσει ένας…. τοίχος του γηπέδου.

Βέβαια δεν έχει διευκρινιστεί αν τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του τοίχου ή αν ορισμένοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top