Η Ρωσία επικαλείται «δικαίωμα» επέμβασης στην Ουκρανία

Μόσχα: Για σαμποτέρ στα σύνορα με τη Ρωσία κατηγορούν την Ουκρανία

Η Ρωσία επικαλείται «δικαίωμα» επέμβασης στην Ουκρανία
Νομική βάση για είσοδο «ειρηνευτικών», κατά τη ρωσική ρητορική, στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία επικαλείται η Ρωσία διά του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, τη στιγμή που ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις ανατολικές περιοχές.

«Εάν το Κίεβο δεν σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της λαϊκής διαμαρτυρίας, η Ρωσία θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη χειρότερη περίπτωση επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις για να σταματήσει την αιματοχυσία» δήλωσε ο Βιτάλι Τσούρκιν μιλώντας στο δίκτυο Rossiya 1, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today.

Εντωμεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του κατηγόρησε τηνΟυκρανία ότι έχει αναπτύξει σαμποτέρ στα σύνορα των δύο χωρών.

Ειδικότερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top