Αυτό είναι το βίντεο με τη φλόγα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Δείτε το εντυπωσιακό τεστ

Αυτό είναι το βίντεο με τη φλόγα φυσικού αερίου στην Κύπρ��
Αυτό είναι το βίντεο από το πρώτο επιτυχημένο τεστ για το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο. Η φλόγα στο 12ο οικόπεδο της ΑΟΖ άναψε όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση. Η Μεγαλόνησος βρίσκεται στην τελική ευθεία ώστε να λάβει θέση στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, την ώρα που απελευθερώνεται το φυσικό αέριο από το σωλήνα, από την πλατφόρμα ραντίζεται με νερό η περιοχή για λόγους ασφαλείας. Όπως εξήγησε στο Star ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων Κύπρου, Χαράλαμπος Έλληνας, τα κοιτάσματα εκτιμώνται σε 1,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Τι σημαίνει αυτό για την κυπριακή οικονομία;
«Περιμένουμε για Κυπρίους να ανοίξουν μεταξύ 7.000 και 10.000 δουλειές. Με την ανεργία όπως είναι τώρα είναι πολύ σημαντικό.»

Πότε θα φτάσουν στην Κύπρο τα πρώτα έσοδα;

«Το 2020 θα εξαγάγουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα αρχίσουμε να βλέπουμε καλά έσοδα από το 2023 και μετά. Σημαντικά έσοδα θα έχουμε σε 11 χρόνια από τώρα.»

Τα αποτελέσματα για την ποιότητα, την πίεση και την ακριβή ποσότητα του κοιτάσματος αναμένονται στο τέλος Σεπτεμβρίου από την αμερικανική εταιρεία Noble, που πραγματοποιεί την έρευνα. Τότε θα είναι ξεκάθαρο και κατά πόσον χρειάζεται να γίνει και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top