Διπλωματικό επεισόδιο Γερ��ανίας – Ουγγαρίας με φόντο… τους ναζί!

Τι είπε η Μέρκελ και τι απάντησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας – Ουγγαρίας με φόντο… τους ναζί!

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας έχει ξεσπάσει με αφορμή τα σχόλια που έκαναν οι δυο ηγέτες των δυο χωρών, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βίκτορ Όρμπαν.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με αφορμή τις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί η ουγγρική κυβέρνηση εδώ και καιρό. Αρκετοί ευρωπαίοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ουγγαρία.

Η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε σχετικά σε οικονομικό φόρουμ είπε ότι υπάρχουν διαφορές αλλά δεν προτίθεται «να στείλει και το ιππικό για να επαναφέρει τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση» .

Η απάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Ορμπάν ήταν άμεση. Θύμισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους ναζί λέγοντας ότι «οι Γερμανοί πραγματικά έστειλαν το ιππικό μια άλλη εποχή με τη μορφή των αρμάτων μάχης και θα ήταν καλύτερα να μην το επαναλάβουν γιατί στο παρελθόν δεν είχε αποτέλεσμα»!

Ενοχλημένος ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε μίλησε για «αξιοθρήνητο εκτροχιασμό της Βουδαπέστης», ενώ σήμερα πήρε θέση και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο Μάρτιν Σουλτς λέγοντας ότι οι δηλώσεις Ορμπάν είναι τόσο γελοίες που αρνείται να τις σχολιάσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top