Ντροπή: Άνεργοι με πτυχία εκτίθενται σε βιτρίνα και περιμένουν να τους... διαλέξουν!

Μορφωμένοι με πλούσιο βιογραφικό σαν "μαϊμούδες στο κλουβί"

Έναν πρωτότυπο, αλλά αμφιλεγόμενο τρόπο έχουν βρει οι άνεργοι της Δανίας για να προβάλλουν τα προσόντα τους: Εκτίθενται σε… βιτρίνα καταστήματος, ώστε οι περαστικοί, που τυχόν αναζητούν εργαζόμενο να μάθουν τα πάντα για αυτόν.

Το project «τρέχει» μια τοπική εταιρία και άνεργοι με πλούσιο βιογραφικό, που δεν βρίσκουν άλλη λύση, αναγκάζονται να συμμετέχουν, ακόμα και αν νιώθουν σαν «μαϊμούδες» στο κλουβί.

Η ιδέα ανήκει στον Άλεξ Πίτερσεν, διευθυντή διαχείρισης της εταιρείας Reputation. Έστησε μια βιτρίνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Κοπεγχάγη και στην καρέκλα έβαλε μια ταμπέλα «διαθέσιμος ακαδημαϊκός»!

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να σκανάρει το barcode και να ελέγξει το βιογραφικό του προσώπου που κάθεται πίσω από το τζάμι…

Το project έχει επικριθεί πολύ, καθώς οι άνθρωποι εκτίθενται σαν αντικείμενα στην βιτρίνα από την ανάγκη τους για δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top