Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης επιτέλους στην Ιταλία

Με πρωθυπουργό τον Ενρίκο Λέττα

Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης επιτέλους  στην Ιταλία
Τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία με τον ίδιο πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο κεντροαριστερός πολιτικός Ενρίκο Λέττα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Ναπολιτάνο.

Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα, από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.

«Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Λέττα ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς να συμμετέχει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Αντζελίνο Αλφάνο, ως αντιπρόεδρός της, ενώ ανήγγειλε ότι στην κυβέρνησή του θα μετέχουν «πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών.

Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι.

Στο υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.

Αύριο το πρωί, στις 11.30 ώρα Ιταλίας, η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί ενώπιον του Ιταλού προέδρου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας.​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top