Στο χαρτί οι πρώτες απαντήσεις του μακελάρη της Βοστώνης

Ανέκτησε τις αισθήσεις του και άνοιξε τα μάτια του

Στο χαρτί οι πρώτες απαντήσεις του μακελάρη της Βοστώνης

Ανέκτησε τις αισθήσεις του και άνοιξε τα μάτια του ο 19χρονος βομβιστής της Βοστώνης μακελάρης Τζοχάρ Τσαρνάεφ ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη σύλληψή του σε προάστιο της Βοστώνης.


Αν και φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό που τον εμποδίζει να μιλήσει, ο 19χρονος μακελάρης άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες ερωτήσεις της ανακριτικής ομάδας του FBI εστίασαν στο αν υπάρχουν άλλοι συνεργοί των βομβιστικών επιθέσεων και για το αν υπάρχουν άλλες βόμβες που ακόμα δεν έχουν εκραγεί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφερε ότι ο 19χρονος "απαντά σποραδικά"και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές τον ρωτούν για τους πιθανούς συνεργούς του ή αν υπάρχουν και άλλες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί, καθώς επίσης αν ο ίδιος και ο αδελφός του Τάμερλαν, είχαν την υποστήριξη κάποιας οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις δήλωσε την Κυριακή πως τα αδέλφια Τσαρνάεφ διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση και συγκεκριμένα αυτοσχέδιες χειροβομβίδες.

Ο Τσαρνάεφ βρίσκεται στο ίδιο νοσοκομείο με αυτό που μεταφέρθηκαν τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης. Το CNN ανέφερε πως για νοσηλεία παραμένουν 57 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Εντωμεταξύ, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστόνη αρνήθηκαν να δηλώσουν εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του 19χρονου ενώ όπως διευκρίνισαν, δεν σκοπεύουν να δώσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επίθεση της περασμένης Δευτέρας.












Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top