Τζοκάρ & Ταμερλάν Τσαρνάεφ: Για τον πατέρα τους «άγγελοι» και για την ανθρωπότητα «διάβολοι»

Τα προφίλ των βομβιστών της Βοστώνης

Τζοκάρ & Ταμερλάν Τσαρνάεφ: Για τον πατέρα τους «άγγελοι» και για την ανθρωπότητα «διάβολοι»

​Την ώρα που οι κάτοικοι της Βοστώνης πανηγυρίζουν στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης του 19χρονου Τζοκάρ Τσαρνάεφ που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην πόλη τους, ολοένα και περισσότερα στοιχεία β��έπουν το φως της δημοσιότητας για τον βομβιστή…

Τι και αν για τον πατέρα του είναι «πραγματικός άγγελος», για όλο τον υπόλοιπο κόσμο ο Τζοκάρ είναι ένας εγκληματίας που οργάνωσε με διαβολικό τρόπο μαζί με τον αδερφό του τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης που κατέληξε σε φρικτή τραγωδία.

041913tsarnaev003a.jpg

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο Τζοκάρ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Έπεσε στα χέρια των αρχών αφού πρώτα η Βοστώνη μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πλούσιο βιογραφικό. Πιο συγκεκριμένα, το Μάιο του 2011, ο τότε τελειόφοιτος ενός φημισμένου αμερικανικού λυκείου, κέρδισε μια υποτροφία 2.500 δολαρίων από την πόλη του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη, για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο.

35547428001_2312784509001_guy-small.jpg

Ο Τζοκάρ ζούσε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του σε ένα σπίτι της Νόρφολκ Στριτ στο Κέιμπριτζ, έξω από τη Βοστώνη και βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Πριν μετοικήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, φοιτούσε στο καλύτερο σχολείο της Μαχατσκαλά , της πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, μια μουσουλμανική δημοκρατία στον Βόρειο Καύκασο που συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν στα νότια και τη Γεωργία στα νοτιοδυτικά και αποτέλεσε επίκεντρο της ισλαμικής εξέγερσης που ξεκίνησε στην Τσετσενία.

Dzhokhar-Tsarnaev-yearbook.jpg

Είναι αυτό το προφίλ στο Facebook του βομβιστή της Βοστώνης;

facebook.jpg

Ένα ακόμη προφίλ στο Facebook που φέρεται να ανήκει στον 19χρονο βομβιστή της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ βλέπει το φως της δημοσιότητας . Δημιουργήθηκε στις 4 Ιουλίου του 2012, έχει 92 φίλους και μια ανατριχιαστική τελευταία ανάρτηση.

«Πρόκειται να με πυροβολήσουν. Σύντομα θα είμαι με τον Ταμαρλαν», φέρεται να έχει γράψει. Δεν αποκλείεται όμως ο λογαριασμός να είναι ψεύτικος.

Στην άλλη σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, ο Τζοκάρ περιγράφει την κοσμοθεωρία του με τη λέξη «Ισλάμ» και αναφέρει ότι προσωπικός στόχος του είναι «η καριέρα και τα χρήματα» . Παράλληλα, σημείωνε πως αν και ήθελε να αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα, δεν ήθελε να έχει Αμερικανούς φίλους.

Είχε αναρτήσει συνδέσμους με βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως «Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ» και «Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας».

Παντρεμένος με παιδί ο 26χρονος βομβιστής της Βοστώνης

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως και για τον 26χρονο βομβιστή της Βοστώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα Κάθριν Ράσελ και μαζί της είχε αποκτήσει και μια κόρη.

D889B75752C276DA0E35F7948E5F_h316_w628_m5_cPTAuNMII.jpg

Συντετριμμένοι η 24άχρονη και η οικογένεια της, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό της για την ειδεχθή πράξη του Τσετσένου άνδρα, δηλώνοντας πως «ποτέ δεν τον γνωρίσαν πραγματικά».

Η 24χρονη, για να τον παντρευτεί, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και λίγο μετά τον γάμο απέκτησε την τρίχρονη πλέον Ζαχάρα, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας γείτονας της οικογένειας, η Ράσελ εγκατέλειψε τις σπουδές της πριν τέσσερα χρόνια περίπου, ενώ από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ «κυκλοφορούσε με το κεφάλι καλυμμένο και φορώντας υπερμεγέθη ρούχα».

boston-marathon-bombing-suspect-tamerlan-20130419-122239-091.jpg

Αν και ο Ταμερλάν είχε συλληφθεί για ενδοεικογενειακή βία τον Ιούλιο του 2009 καθώς είχε επιτεθεί στην Ράσελ, κάποιος συγγενής του επέμεινε ότι ο Ταμερλάν αγαπούσε την γυναίκα και το παιδί του, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση δεν μπορεί να σχετιστεί με τη θρησκεία, καθώς η οικογένεια της συζύγου του είναι χριστιανική.

«Βρήκε την αγάπη, παντρεύτηκε, έκανε μια κόρη και ήταν πολύ χαρούμενος. Όμως δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στις ΗΠΑ. Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο συγγενής.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top