Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο MIT της Βοστώνης-Σύλληψη ενός υπόπτου;

Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Πρώτη ανάρτηση: 19/04/2013 07:30

Πριν καλά-καλά σβήσουν οι μνήμες από το μακελειό στο Μαραθώνιο στη Βοστώνη και την έκρηξη εργοστασίου στο Τέξας, πυροβολισμοί σημειώθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του Tεχνολογικού Iνστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT) στις Η.Π.Α., μ' έναν αστυνομικό να πέφτει νεκρός.

Ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ενώ γαζώθηκε από σφαίρες σύμφωνα με τον Εισαγγελέα. Επίσης, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, κάτι όπως που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο άτυχος αστυνομικός, της αστυνομίας του πανεπιστημίου, ανταποκρίθηκε σε κλήση για περιστατικό στην περιοχή των οδών Βάσερ και Μειν. Εκεί πυροβολήθηκε πολλές φορές. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η αστυνομία του MIT και του Cambridge απάντησε στον ένοπλο με σφαίρες ,σύμφωνα με πληροφορίες ενώ προηγήθηκε tweet από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης ότι «υπάρχει αναφορά για ένα ένοπλο» κοντά στο κτήριο 32.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες ενώ στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 22.48 το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (05.48 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) δίπλα από το Κτήριο 32. Σε αυτήν η κατάσταση χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ απευθύνθηκε έκκληση στους σπουδαστές να παραμείνουν μέσα στους χώρους διαμονής τους μέχρι νεωτέρας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ακούστηκαν εκρήξεις στο Watertown καθώς και ουρλιαχτά αστυνομικών που αναφέρονταν σε τοποθετημένους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από την αστυνομία αν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην βομβιστική επίθεση της Δευτέρας κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου. Επίσης τουλάχιστον ο ένας από τους υπόπτους μάλλον είναι άνδρας ηλικίας 20 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top