Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Εκκενώνεται το κτίριο της Γερουσίας μετά από ύποπτο πακέτο

Το προφίλ του δράστη της Βοστώνης- Ποιος είναι ο «Μοναχικός Λύκος»

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Εκκενώνεται το κτίριο της Γερουσίας μετά από ύποπτο πακέτο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουάσινγκτον καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε μέρος του κτιρίου της Γερουσίας μετά από ύποπτο πακέτο που έλαβαν.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τη διπλή επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ούτε έχουν γνωστοποιηθεί πληροφορίες για την ταυτότητα ή την προέλευση των δραστών.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί σε έναν ή πολλούς υπόπτους που κουβαλούσαν βαριές τσάντες ή σακίδια στον τόπο των επιθέσεων. Οι επιθεωρητές φέρονται να έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό αν οι δράστες ήταν αμερικανοί οι ξένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι ειδικοί, το μόνο που μπορούν να συμπεράνουν είναι ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί φέρουν τη σφραγίδα του «Μοναχικού Λύκου». δηλαδή ενός και μοναδικού τρομοκράτη ο οποίος για να τους φτιάξει χρησιμοποίησε μία απλή συνταγή, διαθέσιμη στο εμπόριο.

Σύμφωνα με το CNN, ο τρόπος συναρμολόγησης των βομβών δείχνει Αλ Κάιντα αλλά και ακροδεξιά στοιχεία. «Η Αλ Κάιντα το 2010 συμβούλευε τους υποστηρικτές της πως μπορούν να φτιάξουν μέσα σε χύτρες ταχύτητας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα αποτελεσματικούς αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμους από τις αρχές. Η συνταγή των εκρηκτικών μηχανισμών παραπέμπει επίσης και σε ακροδεξιά στοιχεία των ΗΠΑ. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, πρόκειται για έναν και μοναδικό τρομοκράτη», αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top