Συρία: Φονικές μάχες μεταξύ του στρατού και του Μετώπου Αλ Νοσρα

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα

Συρία: Φονικές μάχες μεταξύ του στρατού και του Μετώπου Αλ Νοσρα

1_syrian_Bakery.jpg

Φονικές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και του Μετώπου Αλ Νόσρα, το οποίο ανακοίνωσε την εβδομάδα ότι "δηλώνει πίστη" στην Αλ Κάιντα, σημειώθηκαν σήμερα στις εισόδους της πόλης Καμεσλί στο άκρο της βορειοανατολικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Σκληρές μάχες ξέσπασαν μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητών του Μετώπου Αλ Νόσρα κοντά στην πλατεία Ζούρι, στην είσοδο της πόλης Καμεσλί, και στην περίμετρο του αεροδρομίου της πόλης, προκαλώντας απώλειες και στις δύο πλευρές", διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο.

4_damascus_university_cafe.jpg

Εξάλλου οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν τα χωριά Ταλ Μελχ και Ταλ Χαμίς στην επαρχία Χασάκα, στα δυτικά.

Χθες Πέμπτη το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, την ομάδα με την μεγαλύτερη ισχύ στους κόλπους της εξέγερσης, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ένταξής της στην Αλ Κάιντα.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι ο στρατός θα επωφεληθεί από την ανακοίνωση αυτή για να εντείνει τις επιχειρήσεις του κατά των ανταρτών.
5_mosque_bombed.jpg
Στη Δαμασκό οβίδες έπεσαν στο Σουκ Αλ Χαλ, μεγάλη αγορά φρούτων και λαχανικών στην περιοχή Zαμπλατάνι, προκαλώντας ένα νεκρό και τραυματίες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία σε όλη τη Συρία.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια σε ολόκληρη τη Συρία, κυρίως στο Χαλέπι (βόρεια), τη Χομς (κέντρο) και στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της ΜΚΟ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top