Ολάντ: Η κρίση έφερε τους νεοναζί στην Ελλάδα και το αδιέξοδο στην Ιταλία

«Η λιτότητα θα οδηγήσει στην έκρηξη» ανέφερε

Ολάντ: Η κρίση έφερε τους νεοναζί στην Ελλάδα και το αδιέξοδο στην Ιταλία

Συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του με σκοπό να δικαιολογήσει την εσωτερική απουσία του από την εσωτερική και εξωτερική πολιτική σκηνή και να ανατρέψει τη φθίνουσα πορεία της δημοτικότητάς του.

Την ίδια ώρα, άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη.

«Είμαι αντίθετος με τη λιτότητα, γιατί με αυτή η Ευρώπη κινδυνεύει να εκραγεί, όχι μόνο να υποστεί ύφεση. Η λιτότητα ενισχύει τον λαϊκισμό, δημιουργεί τους νεοναζί στην Ελλάδα, δημιουργεί αυτά που συμβαίνουν στην Ιταλία».

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια φιλική ένταση με τη Γερμανία ως προς την πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας που ακολουθείται στην Ευρώπη, ωστόσο ισχυρίστηκε πως η Άνγκελα Μέρκελ το κατανοεί γιατί είναι Ευρωπαία, έστω και αν αυτό δεν είναι ορατό.

Στη συνέντευξή του, ο Φρανσουά Ολάντ, τόνισε πως προτεραιότητά του παραμένει η μείωση της ανεργίας από το τέλος του 2013, ενώ απέφυγε τις ανακοινώσεις με εξαίρεση την επαναφορά επιβολής με 75% στα υψηλά εισοδήματα που θα πληρώνουν τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top