Αγανακτισμένοι Κύπριοι: «Δεν μπορούμε να εισπράξουμε. Πώς να ζήσ��υμε την οικογένειά μας"

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς τους

Ιδιαίτερα δύσκολη έχει γίνει η ζωή των Κυπρίων στη Μεγαλόνησο, που πλέον μετά το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών, τα ελάχιστα μετρητά που έχουν, τους έχουν οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές στην καθημερινότητά τους.

Στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα οι ουρές των καταθετών στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μεγαλώνουν μέρα με την μέρα. Όλοι παγωμένοι περιμένουν τις εξελίξεις.

Οι Κύπριοι που έρχονται στην Ελλάδα μιλούν για μια κατάσταση αβεβαιότητας που έχει νεκρώσει την αγορά.

«Δεν κυκλοφορεί τίποτα στην αγορά. Έχουν όλα παγώσει» λέει ένας κύριος. «Δεν μπορώ να εισπράξω. Πώς να ζήσω την οικογένειά μου;» αναρωτιέται ένας άλλος.

Όπως λένε στο STAR στην Κύπρο έχουν περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις τους, ενώ βόλτες, διασκέδαση και φαγητό αποτελούν πλέον πολυτέλεια για αυτούς από την στιγμή μάλιστα που δεν ξέρουν πότε ακριβώς θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που σκέφτονται να κόψουν και τις σπουδές των παιδιών τους.

Αγωνιούν για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στις τράπεζες Κύπρου

Την ιδια ώρα έναν πραγματικό Γολγοθα ανεβαίνουν και χιλιαδες εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα των Κυπριακων Τραπεζών στην Ελλάδα.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε το προσωρινό κλείσιμο των υποκαταστημάτων όπου εργάζονται πάνω από 5000 άτομα περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν το εργασιακό τους αύριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top