Η απόφαση του Πάπα να πλησιάσει το πλήθος προκάλεσε τον πανικό στη φρουρά του!

Αρνείται να ζήσει σε ένα ασφαλές περίβλημα χωρίς επαφή με τον απλό κόσμο

«Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν απογοήτευσε τους πιστούς. Αποφάσισε να πλησιάσει περπατώντας το πλήθος που περίμενε πίσω από τα κιγκλιδώματα. Οι αρμόδιοι για την ασφάλειά του έπαθαν νευρική κρίση και το πλήθος παραληρούσε», γράφει η εφημερίδα Il Fatto quotidiano.

pope4.jpg
Αυτή η απόφασή του βέβαια σκόρπι��ε τον πανικό στους σωματοφύλακες και φρουρούς του νέου Πάπα Φραγκίσκου του Α΄!

images_watchit_gr.jpg
Όταν ο Πάπας άκουσε τους πιστούς που φώναζαν το όνομά του, αποφάσισε να τους σφίξει τα χέρια και να χαϊδέψει και να φιλήσει τα κεφάλια των παιδιών που του έδιναν, δημιουργώντας με τον αυθορμητισμό του μεγάλο ρήγμα στην ασφάλειά του.

Φαίνεται όμως πως η διάσημη Ελβετική Φρουρά και η χωροφυλακή του Βατικανού που έχουν αναλάβει την ασφάλεια κάθε πάπα θα πρέπει να το πάρουν απόφαση!

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή του την κίνηση θέλει να δείξει από την πρώτη κιόλας ημέρα την πρόθεσή του να διατηρήσει τον αυθορμητισμό του, αρνούμενος να ζήσει μέσα σε ένα ασφαλές περίβλημα, χωρίς επαφή με τον απλό κόσμο.

Οι επιθέσεις που έχουν συμβεί σε παλαιότερους

Οι πάπες της σύγχρονης εποχής είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη διάρκεια των μεγάλων δημοσίων εκδηλώσεων στην βασιλική του Αγίου Πέτρου ή στην πλατεία έξω από αυτή, όπως δείχνουν τα γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Το σοβαρότερο παραμένει η επίθεση εναντίον του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ από τον τούρκο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Ο πολωνός ποντίφικας ήταν μια προσωπικότητα που επεδίωκε την επαφή με τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top