Θέλουν να «σώσουν» ένα κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου

«το Βερολίνο πρέπει να παραμείνει ιστορικά αυθεντικό»

Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή κατά μήκος μιας έκτασης που έχει απομείνει από το Τείχος του Βερολίνου. Οι παρευρισκόμενοι ζητούσαν να σταματήσουν την απομάκρυνση ενός τμήματος του ιστορικού σημείου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης.

«Καλέσαμε τον δήμαρχο, έπειτα από τις σημερινές διαδηλώσεις, να θέσει τέρμα σε αυτή τη διαδικασία διαγραφής της Ιστορίας», δήλωσε μέλος της οργάνωσης DDR-Opferhilfe, που στηρίζει όσους ζούσαν στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Πρόκειται για το κομμάτι της East Side Gallery, μιας έκτασης 1,3 χιλιομέτρω�� του πρώην τείχους που έχει μετατραπεί σε υπαίθρια γκαλερί. Μέρος του τείχους θα κατεδαφιζόταν την περασμένη εβδομάδα με σκοπό τη δημιουργία πρόσβασης σε ένα νέο πάρκο και μια υπό κατασκευή γέφυρα.

Εκείνοι που αντιδρούν στο έργο αυτό, ισχυρίζονται πως το άνοιγμα του τείχους έχει πραγματικό σκοπό την διευκόλυνση του σχεδίου κατασκευής πολυτελών διαμερισμάτων στην περιοχή.

Τα κομμάτια του τείχους που θα μεταφερθούν υποτίθεται ότι θα μετακινηθούν μόνο μερικά μέτρα. Οι αντιτιθέμενοι στο σχέδιο λένε όμως πως θα καταστραφεί η ακεραιότητα του Τείχους. Ένα άλλο κομμάτι του τείχους είχε κατεδαφιστεί πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε ένα στάδιο πιο κάτω στο δρόμο.

Η διευθύντρια marketing της Visit Berlin, τόνισε ότι «το Βερολίνο πρέπει να παραμείνει ιστορικά αυθεντικό» και ότι «αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας».

Οι αντιτιθέμενοι στο σχέδιο λένε πως δεν προτίθενται να εμποδίσουν μόνιμα το σχέδιο, ωστόσο δεσμεύθηκαν να παρακολουθούν σε μόνιμη βάση το Τείχος του Βερολίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top