Προετοιμάζεσαι για Πανελλήνιες;;; Δες τι σε περιμένει το καλοκαίρι!!!

Νέες δηλώσεις του υπουργού παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου για το σχέδιο "Αθηνά"

Προετοιμάζεσαι για Πανελλήνιες;;; Δες τι σε περιμένει το καλοκαίρι!!!

Το σχέδιο "Αθηνά" που αναμένεται να οδηγήσει στη συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προσπαθεί, σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και στρεβλώσεις.

Ο υπουργός παιδείας τονίζει πως ο διάλογος είναι ουσιαστικός και πως «όπου υπάρχει η αναγκαία και πλήρης τεκμηρίωση, στη βάση των αρχών του σχεδίου και όχι στη βάση εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων, οι προτάσεις αυτές θα γίνουν δεκτές».

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου και αναφέρει πως «οι αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν προέκυψαν λόγω κρίσης. Το μοντέλο αυτό που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια οδήγησε στην κρίση».

Οι βάσεις θα τραβήξουν την ανηφόρα και οι εισακτέοι θα μειωθούν!!!

Ο υπουργός επεσήμανε πως δεν αλλάζει τίποτε στο σύστημα εισαγωγής φέτος και πως ισχύει η δέσμευσή του ότι δεν θα αλλάξει μέχρι το 2016.

Ο κος Αρβανιτόπουλος εκτιμά πως οι βάσεις θα ανέβουν λόγω του σχεδίου και πως η μείωση που θα προκύψει στον αριθμό των εισακτέων δεν θα ξεπερνά το 4%.

Την ίδια ώρα χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα εξακολουθούν να διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου Αθήνα.

Πανελλήνιες: Από 18 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων!

Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε χθες στο star.gr, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 5 Μαρτίου

Η αίτηση-δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση-δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το Διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων), είτε από το λύκειό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top