Δίκη Πάτρα: Με δάκρυα η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας

«Ο Ηλιάδης μου είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν έχει προσδόκιμο ζωής»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έφτασε λίγο πριν τις 10:00 η κατηγορουμένη μητέρα από την Πάτρα, για να απολογηθεί για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Πάτρα: Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που έδειξε η μητέρα στο δικαστήριο

Η δίκη είχε διακοπεί για περίπου 1,5 μήνα λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Συνεχίζεται η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα - Eurokinissi

Συνεχίζεται η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα - Eurokinissi

Στην αρχή η μητέρα από την Πάτρα αναφέρθηκε και πάλι στον γιατρό Α. Ηλιάδη, υποστηρίζοντας ότι έδινε μηνύματα στους δημοσιογράφους και μάλιστα μηνύματα δικά της που δεν υπάρχουν στη δικογραφία.

Δίκη Πάτρα: Τα 11 «σ’ αγαπώ» του Μάνου Δασκαλάκη στην κατηγορούμενη

Με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην κόρη της, Τζωρτζίνα, λέγοντας:

Κατά την απολογία της η μητέρα από την Πάτρα ξέσπασε αρκετές φορές σε κλάματα - Eurokinissi

Κατά την απολογία της η μητέρα από την Πάτρα ξέσπασε αρκετές φορές σε κλάματα - Eurokinissi

«Η Τζωρτζίνα μου όσο ήταν στο σπίτι της συμπεριφερόμασταν κανονικά. Της δίναμε εντολές για να εκτελέσει. Σε μια εντολή σήκωσε το δάχτυλο της το τράβηξα βίντεο και το έστειλα στον μπαμπά της και στον κ. Ηλιάδη, αν θυμάμαι καλά. Το μέλημα μας και η ευχή μας ήταν να σταθεί στα πόδια της να μιλήσει να κάνει αυτά που έκανε πριν την τετραπληγία. 

Στο ένα δευτερόλεπτο που έδινε μας έδινε δέκα χρόνια ζωής, μας έδινε τη δύναμη να παλέψουμε. Ήταν πολύ δυνατή. Η Τζωρτζίνα είχε πάρει πολύ ύψος. Βλέπαμε ότι η Τζωρτζίνα άρχιζε να επικοινωνεί σιγά σιγά και στο σπίτι είχε μια τεράστια εξέλιξη για μένα και τον φυσικοθεραπευτή. Η μαγνητική έδειχνε όμως άλλο. 

Μας έδειχνε ότι αντιλαμβάνεται το αστείο, τη φωνή. Μπορούσε να φωνάξει κάποιος και το παιδί να τρομάξει. Η μόνη μας ευχή και προσδοκία ήταν να ξυπνήσει η Τζωρτζίνα ένα πρωί και να είναι η Τζωρτζίνα που ήταν πριν το Καραμανδάνειο

Δίκη Πάτρας: Με κλάματα ξεκίνησε η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη μητέρα περιέγραψε με κλάματα ένα περαστικό όπου η Τζωρτζίνα προσπαθούσε να πει μαμά και μπαμπά.

Η κατηγορούμενη από την Πάτρα υποστήριξε ότι ο γιατρός Ηλιάδης διέρρεε μηνύματά της στα μέσα ενημέρωσης - Eurokinissi

Η κατηγορούμενη από την Πάτρα υποστήριξε ότι ο γιατρός Ηλιάδης διέρρεε μηνύματά της στα μέσα ενημέρωσης - Eurokinissi

«Βγήκα έξω κλαίγοντας και πήρα τηλέφωνο τον μπαμπά της και του είπα το παιδί είπε την πρώτη του φράση. Προσπαθούσε. Στον ύπνο της μιλούσε κανονικά και έλεγε κουβέντες. Αυτό το είχε παρατηρήσει και η μητέρα του Μάνου. Μιλούσα συνεχώς με τον κ . Ηλιάδη και αποφασίσαμε να κάνουμε μια μαγνητική».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίοδο των εμβολίων για την COVID-19 και ότι η ίδια εμβολιάστηκε, αλλά όχι ο Μάνος Δασκαλάκης.

Κούγιας στη δίκη της Πάτρας: «Εγώ είμαι ο Θεός της, θα κάνει ό,τι της πω»

«Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο κ. Παπαγιάννης δεν άφηνε να κάνει η Τζωρτζίνα το εμβόλιο, παρά το γεγονός ότι ήταν σε ευπαθή ομάδα», είπε και ανέφερε πως είχε ντυθεί η ίδια Άγιος Βασίλης, καθώς ο πατέρας της μικρής είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Για την ημέρα της μαγνητικής ανέφερε:

«Ο Ηλιάδης μου είπε ότι δεν έχει προσδόκιμο ζωής και ότι έχει επιδείνωση μετά τη μαγνητική. “Μα πώς;” του είπα. Μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό. Τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε; “Τίποτα”, μου απάντησε. Προσπαθούσα να καταλάβω και εκείνος έφυγε. Η Τζωρτζίνα κοιμόταν. Πέρασαν δυο ώρες και δεν ξυπνούσε. Πήρα τον Ηλιάδη και μου είπε “μην αγχώνεσαι κάποια παιδιά αργούν”. Ξύπνησε τελικά το μεσημέρι. Πήγαμε σπίτι και μετά πήγε στο κέντρο που πήγαινε. Με πήραν τηλέφωνο μετά από μιάμιση ώρα και μου είπαν ότι το παιδί δεν ήταν καλά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top