Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα έζησε άσχημα πράγματα» - Η απολογία της μητέρας

Πώς περιέγραψε όσα συνέβησαν στο Καραμανδάνειο

Κατάμεστη από κόσμο είναι σήμερα η δικαστική αίθουσα, όπου συνεχίζει την απολογία της η κατηγορουμένη μητέρα από την Πάτρα για την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης της Τζωρτζίνας

Δίκη Πάτρας: Η μητέρα απαντά σε όσους λένε ότι είναι ψυχρή - Η απολογία της

Παρών στην διαδικασία είναι και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή από τα πίσω έδρανα. 

H κατηγρουμένη από την Πάτρα ξέσπασε πολλές φορές σε κλάματα κατά τη διάρκεια της απολογίας της - Intimenews

H κατηγρουμένη από την Πάτρα ξέσπασε πολλές φορές σε κλάματα κατά τη διάρκεια της απολογίας της - Intimenews

Η μητέρα από την Πάτρα ανέβηκε στο εδώλιο, ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας τις σημειώσεις της. 

Στην απολογία της αναφερόταν συνεχώς στην πρωτότοκη κόρη της ως «η Τζωρτζίνα μου», ενώ περιέγραψε και τη στιγμή που της ανακοίνωσε ότι περίμενε το τέταρτο παιδί της, το οποίο είχε αποφασίσει να κρατήσει, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Δίκη Πάτρας: Με κλάματα ξεκίνησε η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας

 «Μόλις της ανακοίνωσα ότι θα κάνει αδελφάκι, ακόμα και αν δεν ήμουν πια με τον κύριο Δασκαλάκη, πετάχτηκε πάνω μου και έκανε μια σφιχτή αγκαλιά και μου είπε μαμά σε αγαπάω. Είδαμε τηλεόραση, έπαιξε με το ταμπλετ και κοιμήθηκε» είπε.

Πάτρα: «Πετάχτηκε στον ύπνο της και μου είπε ότι έχει μια βόμβα στην πλάτη της»

Αναφερόμενη στο βράδυ που η Τζωρτζίνα πετάχτηκε από τον ύπνο της, φωνάζοντας ότι είχε μια βόμβα στην πλάτη είπε:

Έξαλλος ο Κούγιας: «Στο διάολο η κατηγορουμένη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα»

Όπως είπε η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα μετά τους θανάτους των δύο παιδιών της ήταν υπερπροστατευτική με την Τζωρτζίνα - Intimenew 

Όπως είπε η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα μετά τους θανάτους των δύο παιδιών της ήταν υπερπροστατευτική με την Τζωρτζίνα - Intimenew 

«Γύρω στις 6:30 – αν θυμάμαι καλά – την ένιωσα δίπλα μου, να τινάζεται στο κρεβάτι, όπως νιώθουμε ότι πάμε να πέσουμε, αυτό το τράνταγμα. Σηκώθηκα, τη σκούντηξα, πετάχτηκε και ξύπνησε. Τη ρώτησα τι έχει. Μου είπε δεν έχω καταλάβει κάτι, γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε. Σηκώθηκα να πιω νερό, ξαναξάπλωσα. Είχε τα μαλλιά της μπροστά, τη γύρισα για να βλέπω το πρόσωπο της κι έβλεπα τηλεόραση. Το ξαναέκανε, όμως αυτή τη φορά άνοιξε τα μάτια της και μου είπε "τρέμω". Ήταν τρομαγμένη και πάνω από το χείλος της ήταν κόκκινη. “Μαμά κάτι έχω, τρέμω”, είπε. Μου είπε ότι είδε ένα όνειρο. Το ακούει η αδελφή μου, πήγε κοντά, της είπε “είδα το όνειρο ο μπαμπάς να φωνάζει στη μαμά. Πονάει η κοιλιά μου. Δεν μπορώ, εδώ (στην πλάτη) πονάω. Είναι σαν βόμβα στην πλάτη” », περιέγραψε.

Κούγιας στη δίκη της Πάτρας: «Εγώ είμαι ο Θεός της, θα κάνει ό,τι της πω»

Πάτρα: «Μετά τον θάνατο των δύο παιδιών μου ήμουν υπερπροστατευτική με την Τζωρτζίνα»

Συνέχισε λέγοντας πως μετά την απώλεια των δύο παιδιών της φοβόταν μήπως πάθει κάτι η Τζωρτζίνα και ήταν υπερπροστατευτική. 

Η μητέρα από την Πάτρα ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τζωρτζίνα δεν ήθελε να είναι κοντά με τον πατέρα της - Intimenews

Η μητέρα από την Πάτρα ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τζωρτζίνα δεν ήθελε να είναι κοντά με τον πατέρα της - Intimenews

«Όταν έχεις χάσει δύο παιδιά, και ένα βηχαλάκι να ακούσεις σημαίνει γιατρός. Ήταν πλέον ο απόλυτος φόβος μου, μην πάθει κάτι …. Μέσα μου δεν το διαπραγματευόμουν. Πρόσεχε μην πέσεις, μην τρέξεις, μην πάθεις κάτι. Ήθελα σαν ασπίδα να την έχω υπέρπροστατευμένη. Πίστεψα ότι όλο αυτό είχε δημιουργηθεί από το όνειρο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό αυτό που συνέβη …» είπε και πρόσθεσε πως όταν εκείνο το πρωί πήγαινε το παιδί στο νοσοκομείο ουδέποτε φαντάστηκε πως θα έκαναν εισαγωγή, θεωρώντας ότι ήταν μια κρίση άγχους από το όνειρο που είχε δει.

Δίκη Πάτρας - Κούγιας: «Δε θα εγκαταλείψω ποτέ την κατηγορουμένη»

Οι γιατροί, όπως είπε, κράτησαν το παιδί στο νοσοκομείο γιατί ήθελαν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επιληψίας. Όπως είπε, η Τζωρτζίνα δεν ήθελε κοντά της τον πατέρα της και αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και στις ενημερώσεις από τους γιατρούς, ότι μάλλον πρόκειται για κάτι ψυχολογικό. 

«Έζησε άσχημα πράγματα το παιδί και δεν εκφράστηκε. Πίστεψα ότι σωματοποιεί το πρόβλημα … Δεν την άγγιξε καθόλου», είπε με δάκρυα στα μάτια η κατηγορουμένη. 

Δίκη Πάτρα: Τι είπε ο καθηγητής Τσατσάκης για την κεταμίνη

Συμφώνα με την ίδια, η Τζωρτζίνα είχε πει στην παιδοψυχολόγο που την παρακολουθούσε ότι ήθελε ένα αδελφάκι. 

«Παθαίνεις σοκ όταν χάνεις το παιδί που κρατούσες στα χέρια σου. Η Ίριδα δεν ήρθε για να αναπληρώσει το κενό της Μαλένας στην ψυχή μου, αλλά να φέρει πάλι τη χαρά της ζωής. Όταν το σπίτι είχε όλο το πένθος… Το όνομα της ήταν συμβολικό. Τα χρώματα της Ίριδας ήρθαν πάλι στο σπίτι για να φέρουν χαρά, αλλά μετά έσβησαν πάλι, ξαφνικά ….» σημείωσε και ξέσπασε ξανά σε κλάματα. 

Αναφέρθηκε επίσης και στα πορίσματα των δύο ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σορό του παιδιού και δεν είχαν αφήσει την παραμικρή υποψία εγκληματικής ενέργειας. 

Πάτρα: Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι η μητέρα των τριών παιδιών

Πάτρα: Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο

Η κατηγορουμένη από την Πάτρα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια και τη στιγμή που η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο. 

«Την έκανα μπάνιο, την έλουσα και της στέγνωσα τα μαλλιά. Κοιμήθηκε κι εγώ χάζευα στο κινητό. Μίλησα με μια φίλη και της είπα ότι περιμένω να ξημερώσει για να την πάρω και να γυρίσουμε σπίτι μας. Ξαφνικά είδα να κατεβαίνει το οξυγόνο. Χτύπησα το κουδούνι κι εκείνη την ώρα σηκώθηκε το παιδί πάνω, πήγε να πάρει μια ανάσα κι έπεσε πάλι πίσω», είπε αρχικά η κατηγορουμένη.

«Άρχισα να φωνάζω για να μου απαντήσει. Μπήκε η μαμά από το δίπλα δωμάτιο και μετά η νοσηλεύτρια που έτρεξε να φωνάξει τους γιατρούς. Είδα τη γιατρό να κατεβάζει το κρεβάτι και είπα ότι θέλω να πεθάνω, γιατί είχα δει το ίδιο και με τη Μαλένα. Πήρα τηλέφωνο τον Μάνο και του είπα να τρέξει. Κάθησα σε ένα σκαλί, μου έδωσαν τρία κομποσχοίνια της Τζωρτζίνας. Ο Μάνος κράταγε το κεφάλι του, όπως κι εγώ. Άνοιξε η πόρτα και είδα το παιδί πάνω σε μια σανίδα και τη γιατρό να καβαλάει το παιδί και να κάνει ένεση αδρεναλίνης, όπως μου είπε. Ακούγαμε "φωνάξτε τον γιατρό", περιμέναμε να δούμε έναν γιατρό. Ήρθε κάποια στιγμή, ακούσαμε από μέσα από το δωμάτιο "μπράβο κορίτσι μου" και αγκαλιαστήκαμε με τον Μάνο. Ήθελα να της φιλήσω τα χέρια, ήμουν σαν χαμένη. Βγήκε ο γιατρός από το δωμάτιο και ήταν χαμένος κι αυτός. Μας είπε ότι η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή και ότι θα μείνει στο δωμάτιο για να σταθεροποιηθεί», συνέχισε.

Πάτρα: Επίθεση και αιχμές κατά του κ. Ηλιάδη από την κατηγορουμένη

Μεγάλο μέρος της απολογίας της αφιέρωσε η κατηγορουμένη στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου και στον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος ήταν κι εκείνος που πρώτος υποπτεύθηκε ότι η μητέρα από την Πάτρα μπορεί να έκανε κακό στο παιδί της. 

Όπως είπε, όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου ο κ. Ηλιάδης της είπε ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. 

«Μας είπε για την υποθερμία, ότι θα παγώσει το σώμα του παιδιού και θα το επαναφέρει για να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, λόγω της ανακοπής. Του είπαμε ότι το παιδί μας είναι στα χέρια του και μας είπε να προσευχηθούμε», είπε αρχικά η κατηγορουμένη. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο κ. Ηλιάδης δεν τους είχε κάνει ποτέ λόγο για αιμοκάθαρση και περιέγραψε μια συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, την οποία, όπως είπε, ηχογραφούσε ο γιατρός. 

«Μια μέρα πριν γίνει η μαγνητική της Τζωρτζίνας μας κάλεσε στο γραφείο του. Κάθησε στο γραφείο του και είδα φωτογραφίες παιδιών. Μου λέει “τα κοιτάς; Έχουν ηρωίδες μανάδες που έχουν δωρίσει όργανα”. Εγώ δεν ήθελα να γίνω ηρωίδα μάνα, αλλά εμένα το ενδιαφέρον μου ήταν για το παιδί που η φωτογραφία του ήταν πάνω τον κ. Ηλιάδη, γιατί είχε υποστεί αδιευκρίνιστη ανακοπή κι είχε επανέλθει», προσθέσε. 

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Ηλιάδη ότι την ηχογραφημένη συνομιλία τους, την διέρρευσε ο ίδιος στα μέσα. 

Πάτρα: Το Σύνδρομο Μινχάουζεν

Όσον αφορά στο Σύνδρομο Μινχάουζεν Δια Αντιπροσώπου είπε:

«Τον Φλεβάρη του ’22 είχαν βγει κάποια πρωτοσέλιδα για το Σύνδρομο  Μινχάουζεν, το οποίο άκουσα πρώτη φορά από τον κ. Ηλιάδη. Έγινε ένα περιστατικό με μια γιατρό, την ώρα που χασμουρήθηκε το παιδί. Με τράβηξε εμένα πίσω, έβαλε μπροστά τον Μάνο και του είπε “εδώ τον μπαμπά σου θα κοιτάς”. Ήθελα να κλάψω. Ρωτούσα τον Μάνο γιατί να το κάνει αυτό. Το προσπέρασα όμως γιατί δεν ήθελα δημόσιες σχέσεις με το νοσοκομείο, αλλά ήθελα να γίνει καλά το παιδί μου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top