Διαρρήξεις: Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας όσο λείπετε σε διακοπές

Οι οδηγίες για να μην επιστρέψετε σε άδειο διαμέρισμα 

Η πόλη αδειάζει και όσοι φεύγουν για διακοπές ελπίζουν να τα βρουν όλα όπως τα άφησαν. Κλειδώνουν τα σπίτια και βάζουν συναγερμούς, ωστόσο ο κίνδυνος για κλοπές και διαρρήξεις ελλοχεύει. Τι οδηγίες δίνουν οι αστυνομικοί; 

Θεσσαλονίκη: Έλεγε ότι του έπεσαν ρούχα σε μπαλκόνια κι έκλεβε τα σπίτια
 

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Ρίστα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου, κλειδώνουμε καλά πόρτες -παράθυρα, ενημερώνουμε τους γείτονες που εμπιστευόμαστε  ότι θα λείπουμε -έτσι σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι  να μας ενημερώσουν, αφήνουμε ανοιχτό κάποιο φως, εσωτερικό ή εξωτερικό και τέλος δεν χρειάζεται να κάνουμε γνωστό το ταξίδι μας στα social media.Είναι σαν να τους ενημερώνουμε για να μπουν στο σπίτι μας. 

Βίντεο ντοκουμέντο – Διαρρήκτης κάνει ακροβατικά για να κλέψει...σωλήνες

Όπως  ενημερώνουν πάντως από την ΕΛ.ΑΣ.  θα έχουμε αύξηση των περιπολιών από την Άμεση Δράση και την Ομάδα ΔΙΑΣ, ώστε να αποτραπούν  - όσο είναι δυνατόν  -  διαρρήξεις και κλοπές.

Μετακομίζουν στα νησιά και οι συμμορίες  

Αρκετές συμμορίες όμως ακολουθούν τον τουρισμό και μετακομίζουν στα νησιά που βουλιάζουν από τουρίστες, βάζοντας στο μάτι πορτοφόλια, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στη Σαντορίνη για παράδειγμα μια τουρίστρια  από τη Γερμανία, πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε χώρο στάθμευσης στη «μαύρη παραλία» του Ακρωτηρίου Θήρας και πήγε να απολαύσει το μπάνιο της στη θάλασσα. Στην επιστροφή είδε παραβιασμένο το αυτοκίνητο με το Rolex αξίας 12.000 ευρώ να έχει κάνει φτερά, όπως επίσης και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ άλλα και χρήματα, περίπου 600 ευρώ. 

Βίντεο ντοκουμέντο Star με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών στη Μύκονο

Κλοπή είχαμε και στη Μύκονο με θύμα ένα νεαρό ο οποίος είχε νοικιάσει μια βίλα στην περιοχή Κούνουπα μαζί με 2 φίλους του. Βγήκαν για τη βραδινή τους έξοδο και όταν επέστρεψαν είδαν το χώρο αναστατωμένο και έλειπαν ρούχα επώνυμα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ αλλά και χρήματα 6.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top