Canadair: Τα τελευταία λόγια των πιλότων - «Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό»

Συντετριμμένος ο συνάδελφός τους που τους μίλησε για τελευταία φορά

Βαρύ είναι το πένθος για τους δύο πιλότους του Canadair, το οποίο συνετρίβη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο, χθες το μεσημέρι. 

Canadair: Θρήνος για τους πιλότους - Έγκυος η σύζυγος του κυβερνήτη

Οι δύο πιλότοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, προκαλώντας μεγάλο πόνο στους συναδέλφους τους, που τους είδαν να χάνονται στο μέτωπο της φωτιάς. 

Ο κυβερνήτης του Canadair Χρήστος Μουλάς

Ο κυβερνήτης του Canadair Χρήστος Μουλάς

Πυροσβέστης που τους μίλησε λίγο πριν τη συντριβή αποκάλυψε στο Open την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί τους, λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία. 

Κάρυστος: 45 ετών το Canadair που έστειλε στον θάνατο τους δύο ήρωες!

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δε μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν “είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε”. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε», είπε συγκλονισμένος.

Ο συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, Περικλής Στεφανίδης

Ο συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, Περικλής Στεφανίδης

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Αυτοί είναι οι δύο πιλότοι που σκοτώθηκαν

Δεν έκρυψε πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού οι συνάδελφοί του χάθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα. 

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε», είπε.

Για την τραγωδία με το Canadair μίησε στο Open και ο αντιπτέραρχος Γ. Γερούλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της συντριβής. 

«Από τη στιγμή που πήρε δεξιά κλίση δεν μπόρεσε ούτε μία μοίρα να γυρίσει το αεροπλάνο. Δεν μπορούσε να επανέλθει που σημαίνει ότι είτε είχε προξενηθεί μηχανική βλάβη από την πρόσκρουση είτε κάτι άλλο. Γιατί δεν μπορεί ο πιλότος να μην έκανε αναστολή της κλίσης για να το επαναφέρει. Φάνηκε ότι δε λειτουργούσε το σύστημα πηδαλιούχισης. Φάνηκε ότι ήταν νεκρό το δεξί πτερύγιο, ενδεχομένως να ήταν από την πρόσκρουση». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top