Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Αχαΐα και Ζάκυνθο

Στη «μάχη» με τις φλόγες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Τωρά: Πυρκαγιές Σε Αχαΐα Και Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβστική την Κυριακή, μετά από φωτιές που ξέσπασαν σε Αχαΐα και Ζάκυνθο και οριοθετήθηκαν αργά το απόγευμα.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στο Κυπαρίσσι επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ», τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, επιχείρησαν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 50 πυροσβέστες 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

 

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά, του Δήμου Αιγιαλείας, όπου συνέχισαν να επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

 

 

Τα δύο πύρινα μέτωπα δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές. Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές, τις έρευνες έχουν αναλάβει τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής.

Φωτιά: Οριοθετήθηκαν και τα δύο πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Καλύτερη είναι και η εικόνα των δύο πυρκαγιών εκδηλώθηκαν σήμερα σε δασικές εκτάσεις στη Ζάκυνθο.

 

 

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση «Μικρό Νησί» Βολιμών, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πυρκαγιά που στο Κορίθι, ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε στο χωριό του Αγαλά σε κοντινή απόσταση από κατοικίες.

 

 

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ήταν σε κόκκινο συναγερμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών ενώ από αέρος επιχείρησαν πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας ήταν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φθάνουν τα 9 Μποφόρ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top