Τα δύο πιθανά σενάρια για την πτώση του F-4 Phantom - Τι συνέβη

Δεν πρόλαβαν να βγουν από το μαχητικό οι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες

Τα πιθανά σενάρια για την πτώση του F-4 Phantom και οι πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές πριν την πτώση του μαχητικού / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συνεχείς και αγωνιώδεις είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο πιλότων, οι οποίοι επέβαιναν στο μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου της Ηλείας.

Στις έρευνες μετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αστυνομίας, ενώ όσο περνάει η ώρα οι ελπίδες λιγοστεύουν δραματικά.

Βρέθηκαν συντρίμμια του Phantom - Άγνωστη η τύχη των δύο πιλότων

Συνολικά, στις έρευνες μετέχουν 4 πλωτά σκάφη, δύο ελικόπτερα και μία ομάδα έρευνας και διάσωσης από την Ελευσίνα.

Δεν πρόλαβαν να βγουν από το μαχητικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του Star Κώστα Γκελντή, οι δύο πιλοτοί του F-4 Phantom της 338 Μοίρας, ένας σμηναγός και ένας υποσμηναγός, δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, που κατέπεσε στη θάλασσα.

F-4 Phantom: Ποιο είναι το αεροσκάφος που έπεσε στην Ανδραβίδα

Το μαχητικό έκανε χαμηλή πτήση, με κατώτατο όριο τα 300 πόδια και το σημείο που συνετρίβη, ανοικτά του Κατάκολου και της Ανδραβίδας. Στο σημείο εκείνο η θάλασσα έχει μέγιστον βάθος τα 1.000 μέτρα.

Πτώση F-4 Phantom: Τα δύο πιθανά σενάρια 

Το F-4 Phantom έκανε άσκηση χαμηλού ύψους, χαμηλών τακτικών στροφών, όπως αποκαλείται στην Πολεμική Αεροπορία.

Έπεσε μαχητικό αεροσκάφος Φάντομ κοντά στην Ανδραβίδα

Σε αυτού του είδους τις ασκήσεις πετούν πολύ χαμηλά τα αεροσκάφη για να εξοικειωθούν οι χειριστές να πετούν πάνω από θάλασσα, χαμηλά, και να αποφεύγουν τα εχθρικά ραντάρ.

Το F-4 Phantom έκανε άσκηση χαμηλού ύψους, άσκηση χαμηλών τακτικών στροφών, όπως αποκαλείται στην Πολεμική Αεροπορία

Το F-4 Phantom έκανε άσκηση χαμηλού ύψους, άσκηση χαμηλών τακτικών στροφών, όπως αποκαλείται στην Πολεμική Αεροπορία / Eurokinissi - Γιάννης Σπυρούνης

Όπως μετέδωσε ο αμυντικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι πολύ δύσκολες ασκήσεις και ένα ατύχημα μπορεί να είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων: μπορεί να υπήρξε μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος, συγκεκριμένα κάποιου είδους παραίσθηση ή black-out, μετά από παρατεταμένη στροφή με πολλά G.

Είναι, πάντως, πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί μια βλάβη σε τόσο χαμηλό ύψος.

Χανιά: Χαροπαλεύει 11χρονος - Ήπιε γνωστό αποφρακτικό υγρό καθαρισμού

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Πολεμική Αεροπορία εάν οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Ακόμα και να κατάφεραν να το εγκαταλείψουν, πάντως, είναι πολύ χαμηλό το ύψος για να προλάβουν να σωθούν. Ειδικά εάν είχε και κλίση στο μαχητικό, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να κατάφεραν να επιζήσουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top