Επεισόδια σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα, Ρόδο, μετά τον θάνατο του 16χρονου

Βάζουν φωτιές, στήνουν οδοφράγματα - Μολότοφ από αντιεξουσιαστές στην Πάτρα

Σε αυξημένη επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά / Βίντεο από Open

Eπεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου Ρομά που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό. Η «εξέγερση» των Ρομά επεκτάθηκε και σε Χαλκίδα και Ρόδο. Μολότοφ και ένταση από αντιεξουσιαστές στην Πάτρα.

Θάνατος 16χρονου: Διακοπή δρομολογίων του ΟΑΣΑ - Κλείνει σταθμός του μετρό

Το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε φωτιά σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο και στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα σε δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρόκειται για τα δρομολόγια 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο του Προαστιακού, τα οποία δε μπορούν να φτάσουν στον σταθμό στον Ασπρόπυργο λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στις σιδηροδρομικές γραμμές και στον καταυλισμό των Ρομά.

 

Εύβοια: Ρομά άναψαν φωτιές σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Χαλκίδα, όπου Ρομά άναψαν φωτιές στην περιοχή Καμάρες και συγκεντρώνονται προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Εύβοια: Ρομά άναψαν φωτιές σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το evima.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ρομά καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Επεισόδια Ρομά στη Χαλκίδα / Βίντεο από evima.gr

Θάνατος 16χρονου: Επεισόδια στη Ρόδο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν απόψε δεκάδες Ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη. 

Θάνατος 16χρονου: Επεισόδια στη Ρόδο

Θάνατος 16χρονου: Επεισόδια στη Ρόδο

Θάνατος 16χρονου: Επεισόδια στη Ρόδο / Φωτογραφίες  rodiaki.gr

Επεισόδια στο Καρακόνερο / Βίντεο από rodiaki.gr

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και τη διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Πάτρα: Πορεία αντιεξουσιαστών για τον θάνατο του 16χρονου - Μολότοφ και ένταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Πάτρας, σύμφωνα με το gnomip.gr. Περίπου 400 άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουαστικό χώρο, διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά.

Ομάδες ατόμων εκσφενδόνισαν πέτρες στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Μαιζώνος, επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών για τον 16χρονο στην Πάτρα /  gnomip.gr
 
Επεισόδια και δακρυγόνα στην Πάτρα /  Lepanto

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή μιας γυναίκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top