Κωνσταντινούπολη: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνίδα τραυματίας

Τραυματίστηκε στο πόδι στη φονική έκρηξη

Οι γιατροί θα εκτιμήσουν την κατάσταση της 39χρονης γυναίκας - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης.

Την κοπέλα, 39 ετών, περίμεναν με αγωνία η μητέρα της και ο πατέρας της.

Οι γιατροί θα δουν το τραύμα στο πόδι της, από θραύσμα γυαλιού, και θα αποφασίσουν εάν χρειάζεται ή όχι χειρουργείο.

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου έχασε πολύ αίμα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη ομάδα γιατρών που αποτελείται από ορθοπεδικούς, πλαστικούς και χειρουργους περιμένει την 39χρονη γυναίκα.

Θα εκτιμήσουν την κατάστασή της και θα κρίνουν αν πρέπει να γίνει χειρουργείο σήμερα ή αύριο. 

Νωρίτερα στο νοσοκομείο έφτασαν και οι δύο γονείς της με λουλούδια στα χέρια εμφανώς συγκινημένοι. 

Μάλιστα οι γονείς της 39χρονης βγήκαν αρνητικοί στο καθιερωμένο τεστ κορωνοϊού οπότε θα μπορούν να παραμείνουν στο νοσοκομείο για να συνοδεύσουν την κόρη τους.

Κωνσταντινούπολη: «Έτρεχε συνέχεια αίμα – Ήταν σαν να βρισκόταν σε πόλεμο»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο νοσοκομείο της Τουρκίας δεν επιτράπηκε στην 39χρονη να επικοινωνήσει σε άλλη γλώσσα εκτός από τα τουρκικα. Δεν της επιτράπηκε να μιλήσει με τους γιατρούς στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα.

«Θα μπορούσε να είναι νεκρό το παιδί μου»

Ώρες αγωνίας πέρασε η οικογένεια της κοπέλας.

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους, Απόστολος Λύτρας, θα κινηθούν νομικά κατά του τουρκικού κράτους διεκδικώντας αποζημίωση. 

«Την λατρεύω, ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Ήταν μεγάλη δοκιμασία και θα μπορούσε τώρα που σας μιλάω να είναι νεκρό το παιδί μου» ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της 39χρονης.

«Είναι καλά, βιάζεται να βγάλει το θραύσμα από το πόδι που έχει. Έχει νάρθηκα, γύψο την έχουν βάλει. Αφού γλίτωσε το παιδί ήταν θαύμα. Σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν μια οικογένεια που διαμελίστηκε με το παιδάκι τους» είπε ο πατέρας της.

«Δεχόμαστε ένα τηλεφώνημα με απόρρητο αριθμό από το προξενείο και ακούω το παιδί μου να κλαίει και να λέει ‘μαμά μπαμπά είμαι στο νοσοκομείο, ήμουν στην έκρηξη’. Το μυαλό μας πήγε έχει χάσει μέλος αλλά η κόρη μας είπε πως είναι αρτιμελής» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η 39χρονη γυναίκα πρόκειται να διεκδικήσει αποζημίωση από το τουρκικό κράτος. 

«Μιλάμε για ένα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, τα οργανωμένα κράτη που δυστυχώς η Τουρκία δεν είναι τέτοιο κράτος έχουν την ευθύνη για τρομοκρατικές επιθέσεις. Θα δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε εναντίον του τουρκικού κράτους για να διεκδικήσει την αποζημίωση που δικαιούται σαν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης» είπε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας.

Το θέατρο του παραλόγου; Μετά τις δραματικές στιγμές που έζησε η 39χρονη  οι Τούρκοι της ζήτησαν να πληρώσει και για τα νοσήλεια στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. 

Κωνσταντινούπολη: Ζήτησαν από την Ελληνίδα να πληρώσει το νοσοκομείο

«Τους είπαν ότι θα πρέπει να πληρώσει και τα νοσήλεια και όλες τις διαδικασίες στην Κωνσταντινούπολη. Είχε πάει διακοπές με αποτέλεσμα να μην έχει και τα χρήματα... επικοινώνησα με τον υπουργό υγείας τον κ. Πλεύρη ο οποίος στην συνέχεια μίλησε με τον κ. Δένδια μαζί και με την πρεσβεία και ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά» είπε ο κ. Λύτρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top