Μυτιλήνη: Ένοχος καθηγητής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθητριών

Η μητέρα της 12χρονης τότε μαθήτριας αισθάνεται δικαιωμένη

Ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 7 εφήβων μαθητριών κρίθηκε ένας καθηγητής στην Μυτιλήνη. Τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο χωρίου του δήμου Μυτιλήνης, την περίοδο 2016 - 2018, με συγγενείς των παιδιών να κάνουν λόγο για δικαίωση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Βότσκαρη στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, η μητέρα της 12χρονης τότε μαθήτριας αισθάνεται δικαιωμένη. «Ανοίξαμε τον δρόμο. Ανοίξαμε τον δρόμο να μην φοβούνται τα παιδιά, να μην φοβούνται οι γονείς και αυτό με ικανοποιεί διπλά» δηλώνει και συμπληρώνει:

«Τα παιδιά μας δικαιώθηκαν. Αυτό θέλαμε από την πρώτη φορά. Να το δουν και τα άλλα παιδιά και να μιλάνε. Δεν σχεδιάσαμε τίποτα, απλά ακούσαμε τα παιδιά μας».

Η υπόθεση απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία. Στο άκουσμα της απόφασης επικράτησε συγκίνηση στην αίθουσα ενώ  οι μητερες και μαθήτριες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της έδρας ειχε πρότεινει την απαλλαγή του κατηγορούμενου. Τελικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης έκρινε ένοχο τον εκπαιδευτικό για εννέα από τις κατηγορίες επτά μαθητριών, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 28 μηνών κατά συγχώνευση με αναστολή. Την ίδια ώρα τον απάλλαξε για 9 άλλες κατηγορίες που αφορούσαν περιπτώσεις χειρονομιών.

Με απόφαση του δικαστηρίου παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα η δικογραφία  για να διερευνηθεί, αν έχει τελεσθεί, το αδίκημα της πλαστογραφίας του απουσιολογίου. Καθώς υπάρχουν καταγγελιες για οτι αλλοιωθηκε για να στηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top