Ηράκλειο: Πώς το δέντρο καταπλάκωσε τον μοτοσικλετιστή

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τον τραγικό θάνατο ενός 51χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο, όταν περίμενε σε φανάρι. 

Το δυστύχημα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη λεωφόρο Δημοκρατίας, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο άτυχος ήταν οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, μαραγκός στο επάγγελμα.

Ηράκλειο: Έσπασε το κράνος του 51χρονου

Ο μοτοσικλετιστής σταμάτησε όταν το φανάρι έγινε πορτοκαλί και τότε συνέβη το μοιραίο. Το τεράστιο δέντρο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, αριστερά του άνδρα εκριζώθηκε ξαφνικά κι έπεσε στο οδόστρωμα, καταπλακώνοντάς τον.

Κρήτη δέντρο

Το σημείο του δυστυχήματος στο Ηράκλειο

Στο σημείο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Κάποιοι από τους περαστικούς έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί στον άνδρα, ενώ άλλοι φώναζαν και καλούσαν σε βοήθεια. 

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο neakriti.gr, «έσπασε και το κράνος» του 51χρονου. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «ο άνθρωπος έμεινε ακαριαία. Πήγαμε κοντά του κι ήταν παγωμένος!».

«Ακούσαμε το “κρακ” κι είδαμε τον άνθρωπο να είναι ένα με το πάτωμα! Το δέντρο δεν έπρεπε να υπήρχε σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε νεαρός που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.

Τραγική ειρωνεία, στο σημείο την ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν, βρισκόταν ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Κουτουλάκης, ο οποίος είδε όλα όσα εκτυλίχθηκαν μετά την πτώση του δέντρου.

δεντρο Ηράκλειο

Το δέντρο εκριζώθηκε και καταπλάκωσε τον άτυχο άνδρα

Μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA, η φωνή του έσπασε: «Ήμουν δέκα μέτρα πιο πέρα, με τη γυναίκα μου στο αυτοκίνητο. Ο κύριος ήταν σταματημένος στο φανάρι και περίμενε. Είχε σταματήσει στο πορτοκαλί φανάρι, αλλιώς θα ήμουν εγώ στη θέση του… Το δέντρο έπεσε ξαφνικά, μονοκόμματα. Είδα ξαφνικά ότι το δέντρο έφυγε. Το ένιωσα. Όλος αυτός ο όγκος έφυγε πάνω σε μια ανθρώπινη ζωή… Είναι ένα δέντρο που δεν έχει ξερά κλαδιά, καθαρίζεται. Κι όμως, τέτοια δέντρα μέσα στην πόλη μας είναι επικίνδυνα για όλους μας».

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου, Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο ΙΧ του μόλις λίγα μέτρα από τον 51χρονο, μιλώντας στη neakriti.gr, είπε:

«Ήταν ένα πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν, με πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top