Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Με ομόφωνη απόφαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδικάζει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά πριν από έναν χρόνο.

Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Ισόβια προτείνει η Εισαγγελέας

Ακόμα, στον 34χρονο πιλότο, ο οποίος άκουγε με σκυμμένο το κεφάλι την απόφαση του δικαστηρίου, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας που κρέμασε για να κάνει πιο... πιστευτή τη ληστεία που έστησε, όπως έχει ισχυριστεί και ο ίδιος.

Η γυναίκα που εκφώνησε τον επικήδειο της Καρολάιν υπερασπίζεται τον Μπάμπη

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε και την επιβολή χρηματικής ποινής 400 ημερήσιων μονάδων επί 50 ευρώ δηλαδή 21.000 ευρώ.

Γλυκά Νερά: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι παράδειγμα προς μίμηση»!

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: «Ιστορική δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν»

Για μια ιστορική νίκη, σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών, έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης, μετά την ανακοίνωση των ποινών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Αθανάσιου Χαρμάνη μετά την απόφαση του δικαστηρίου - βίντεο star.gr

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του πιλότου, είπε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκών ήταν ένα από τα πιθανά σενάρια».

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη μετά την ανακοίνωση της ποινής - stargr

Για ιστορική μέρα για τον αγώνα στην προστασία των ζώων έκαναν λόγο οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν νομικά τη σκυλίτσα της Καρολάιν, τη Ρόξυ, που βρήκε και αυτή τραγικό θάνατο από τα χέρια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όταν την κρέμασε προκειμένου να πείσει με τη σκηνοθετημένη ληστεία, όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος. Η φρίκη που έζησε το ζωάκι φαίνεται στη φωτογραφία που έδειξαν οι δικηγόροι.

Γλυκά Νερά - σκύλος Καρολάιν

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε τον συζυγοκτόνο ομόφωνα ένοχο και απέρριψε τα ελαφρυντικά που πρότεινε η υπεράσπιση, αυτά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής που επέδειξε μέσα στη φυλακή.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για τις κατηγορίες:

  • της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • θανάτωσης ζώου συντροφιάς
  • ψευδής καταγγελίας
  • ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να τύχει των ελαφρυντικών περιστάσεων που ζήτησε ο πιλότος.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε ό,τι αφορά τον σύννομο βίο, η στάση του κατηγορούμενου να βάλει στο όνομα του οικόπεδο που αγόρασε και με χρήματα, ύψους 50.000 ευρώ, που έδωσε η οικογένεια της Καρολάιν δεν «είναι στάση ανθρώπου που φέρεται έντιμα στις συναλλαγές του».

Όσον αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, το δικαστήριο εκτιμά ότι ένας χρόνος μόλις μετά το έγκλημα είναι πολύ λίγος για να φανεί οποιαδήποτε μεταστροφή του κατηγορούμενου να ζήσει με αρχές δικαίου. Επιπλέον, το δικαστήριο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε έγγραφο από τις φυλακές για την συμπεριφορά του κατά τον χρόνο κράτησης και τυχόν πειθαρχικές ποινές.

Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που όπως είπε «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει».

Επιπλέον, ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη 10 ετών και από άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις όπως και χρηματική ποινή.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top