Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Ισόβια προτείνει η Εισαγγελέας

Ομόφωνο «όχι» στα ελαφρυντικά - «Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματά του»

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και για μια σειρά άλλων αδικημάτων. Η πρόταση της εισαγγελέως για την ποινή του.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για:

  • Ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτωντας τον αυτοτελή ισχυρισμό για βρασμό ψυχικής ορμής
  • Θανάτωση ζώου συντροφιάς
  • Ψευδή καταγγελία
  • Ψευδή κατάθεση

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του κατηγορούμενου να μην ληφθεί υπόψιν η κατάθεση της Ελ. Μυλωνοπούλου.

Στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή που προτείνει η Εισαγγελέας για τη δολοφονία της Καρολάιν είναι η ισόβια κάθειρξη. 

Παράλληλα, για τη θανάτωση ζώου η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ.

Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.
 

«Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματά του» - «Όχι» Εισαγγελέα στα ελαφρυντικά

Ομόφωνα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μη χορηγηθούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής διαγωγής στη φυλακή που έθεσε η υπεράσπιση του πιλότου. 

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» ζήτησε η εισαγγελέας,προσθέτοντας: «Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν έλαφρυντικα. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε», είπε η Εισαγγελέας. 

Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - «Άνθρωπος με μεγάλο Εγώ»

«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευση της που ολοκληρώθηκε το πρωί.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με «πολύ μεγάλο Εγώ», ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το Εγώ του».

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, ίσως η αιτία του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται σε αυτό το παθολογικό στοιχείο της προσωπικότητας του δράστη, ο οποίος αρνήθηκε να κατανοήσει πως οι συνθήκες μεταβάλλονται.

Έγκλημα Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και Καρολάιν

«Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσής της, η Καρολάιν εξέφρασε την ανάγκη να μεταβάλει τους όρους της ζωής της. Ίσως ο κατηγορούμενος να τη σκότωσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο .. Γιατί δεν  μπορούσε να την ελέγξει. Εξιδανίκευσε τη ζωή τους και δεν είχε την ευελιξία να καταλάβει ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται», τόνισε.

Αναφερόμενη στην 20χρονη Καρολάιν η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως από τα ημερολόγιά της διαφαίνεται «ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αναζητά τη χαρά, τη ζωή. Είναι συγκλονιστικό ότι η Καρολάιν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Ασφυκτιά, όμως το τραγικό είναι ότι η Καρολάιν ήθελε να σώσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο».

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός από όλη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου που ομολόγησε το έγκλημα του, απουσιάζει το στοιχείο της συντριβής.

Έχω μια εικόνα ανθρώπου με λεπτές συγκινησιακές αντιδράσεις, αλλά όχι ενός ανθρώπου με συντριβή. Έχει επίγνωση της σκληρότητάς του...Θα περίμενα ο κατηγορούμενος να αναλάβει την ευθύνη όσων έγιναν και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη.

Λίγο νωρίτερα αναφερόμενη στη θανάτωση της Ρόξυ, η εισαγγελέας τόνισε πως αμέσως μετά τον φόνο της Καρολάιν «ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλάκι με αδιανόητη σκληρότητα». Είπε, επίσης, πως το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα, για να σωθεί, χωρίς να τα καταφέρει. 

Η Εισαγγελέας πλην της ανθρωποκτονίας και της θανάτωσης του κουταβιού, ζήτησε την ενοχή του 34χρονου και για τα πλημμελήματα που του αποδίδονται για την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταμήνυση, αδικήματα που διέπραξε για να επιτύχει την συγκάλυψη των εγκλημάτων του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top