Γλυκά Νερά: «Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει»

Την ενοχή του Μπάμπη πρότεινε η εισαγγελέας - Τα 6 λεπτά της Καρολάιν

Η εισήγηση - ράπισμα της εισαγγελώς στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία πρότεινε την ενοχή του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Κάρολάιν για την τέλεση του εγκλήματος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. / μεσημεριανό δελτίο Star 

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δολοφόνησε την σύζυγό του Καρολάιν, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η έδρα αναμένεται να εκδώσει την τελική απόφαση για την ποινή του καθ' ομολογία γυναικοκτόνου από τα Γλυκά Νερά. 

«Η Καρολάιν με χτυπούσε» - Προκλητικός ο Μπάμπης στην απολογία του

Η εισαγγελέας παίρνοντας τον λόγο δήλωσε πως πρόκειται για μία υπόθεση «επαρκώς αποδεικτικά θεμελιωμένη», ενώ χαρακτήρισε τα γεγονότα ως «αυταπόδεικτα και εκκωφαντικά».

Ακόμα και για την Εισαγγελία η αιτία για το συγκεκριμένο έγκλημα παραμένει μυστήριο ενώ θεωρεί πως η δολοφονία της Καρολάιν τελέστηκε με άμεσο δόλο. Πρότεινε, λοιπόν, την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τα δύο κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα, για τα οποία κατηγορείται, με ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

«Η Καρολάιν βρισκόταν σε επιθανάτια αγωνία επί 6 λεπτά - Ακαριαίος ο θάνατός της»

«Τη πλάκωσε με όλο του το σώμα για να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιδράσει. Η Καρολάιν δεν ήταν όρθια και δεν κινούνταν στο χώρο, η κίνηση που καταγράφηκε στο ρoλόι της ήταν από την κίνηση των χεριών της. Ένιωθε κάθε στιγμή ότι βρίσκονταν σε επιθανάτια αγωνία. Σταμάτησε μόνο ότι πέτυχε το σκοπό του. Δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Καρολάιν και αυτό είναι θεία δίκη. Η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου είπε ότι το άτομο βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλου στρες. Όλο αυτό λειτούργησε έξι λεπτά. Κατά την ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και ακαριαίος», δήλωσε η εισαγγελέας για τον θάνατο της Καρολάιν. 

ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μαζί με την Καρολάιν

Η ίδια είπε, επίσης, πως ο κατηγορούμενος θεωρούσε την Καρολάιν κτήμα του από τα 15 της και πως τα επιχειρήματά του ήταν παιδαριώδη: «Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή καταλήγω εγώ. Όσα ανέφερε ήταν τρομερά επουσιώδη ως αφορμές. Ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταλύει κατά τη γνώμη μου το εν βρασμώ ψυχής. Πήρε το ρίσκο να καταστρέψει και τη δική του ζωή. Δεν έχει την αίσθηση της συντριβής, εκτός κι αν είναι εγκεφαλικός».

Σε σχέση με προσωπικότητα του πιλότου η Εισαγγελέας είπε πως έχει ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων. Όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το εγώ του και είναι σύμφωνες με το εγώ του. 

«Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό στα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό που μόνο σε άγριους ληστές δεν παρέπεμπε. Άσκησε αδικαιολόγητη βία προκειμένου να μας πείσει για τους άγριους ληστές». 

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει»

Για τη δολοφονία του σκύλου, η εισαγγελέας είπε πως το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα: «Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Όλα αυτά που είπε ότι τράβαγε τα μαλλιά του και έκλαιγε δεν συνάδει με τις καταθέσεις των αστυνομικών ούτε με τη δολοφονία του σκυλιού. Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Για να παραμείνει εκείνος αλώβητος από την αστυνομική διαδικασία που ακολουθούσε. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο. Το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα»

Ο καθ' ομολογία γυναικοκτόνος στην απολογία του προσπάθησε να πείσει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο της συζύγου του και ό,τι συνέβη ήταν εν βρασμώ ψυχής

Έγινε μνημόσυνο για την Καρολάιν στην Αλόννησο - Νέες φωτογραφίες

Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, οι οποίοι θα αγορεύσουν. Όταν ολοκληρώσουν, το δικαστήριο θα συσκεφτεί και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την έκδοση της απόφασης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Στη συνέχεια, θα εξεταστούν τα όποια ελαφρυντικά θα επικαλεστεί η πλευρά του κατηγορουμένου, και αυτά είναι που θα καθορίσουν και την τελική ποινή που θα λάβει. 

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. 

Η μαραθώνια απολογία του Μπάμπη και ο καταιγισμός ερωτήσεων από την εισαγγελέα 

Την περασμένη Τετάρτη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε τη δική του εκδοχή για το στυγερό έγκλημα στη μαραθώνια απολογία του, στην οποία υποστήριξε ουσιαστικά πως έπνιξε την Καρολάιν σε μία έκρηξη θυμού, αφού πρώτα προσπάθησε να την ηρεμήσει επί 5 λεπτά.

Μάλιστα, είπε πως πήρε το μαξιλάρι, το πίεσε στο πρόσωπό της αλλά στην αρχή νόμιζε πως «είχε λιποθυμήσει». Επίσης, ο κατηγορούμενος μίλησε για όσα ακολούθησαν του εγκλήματος, δηλαδή το κρέμασμα του σκύλου, την σκηνοθεσία της ληστείας αλλά και την τοποθέτηση της κόρης του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας της. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί έβαλε το μωρό πάνω στο πτώμα της Καρολάιν

Η εισαγγελέας μίλησε για έναν άνθρωπο ψυχρό και χωρίς συναίσθημα».

«Ήταν σαν να απολογείστε για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα» ήταν το σχόλιο της εισαγγελικής λειτουργού η οποία επικαλέστηκε την διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι προσπαθούσε «εναγωνίως» να σκοτώσει.

«Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμησε…» ανέφερε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο ο οποίος απάντησε: «Ότι είπα είναι μια προσπάθεια όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία. Οποιοσδήποτε βρίσκετε σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης…».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top