Κυψέλη: Η Εισαγγελία απαντά στις κατηγορίες της Μιχαηλίδου για το έγκλημα

«Όταν η εισαγγελία ανηλίκων ενημερώθηκε απομάκρυνε το κορίτσι»

Απάντηση στους ισχυρισμούς της υφυπουργού εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, σχετικά με την παιδοκτονία στην Κυψέλη έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με ανακοίνωσή της. 

Κυψέλη: «Έσπαγε τα δάχτυλα του Ανδρέα με σιδερένια τανάλια»

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου νωρίτερα σήμερα δήλωσε πως «από την στιγμή που υπήρχε η εισαγγελική απόφαση που μετέφερε το ένα παιδί, την αδερφή του, από την βιολογική της οικογένεια σε έναν φορέα παιδικής προστασίας και μετά σε μια ανάδοχη οικογένεια, αυτό που περιμέναμε τόσο από την εισαγγελία όσο και από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, είναι να γίνει το ίδιο ή να ψάξουν το τι θα γίνει για τον αδερφό του κοριτσιού». 

Κυψέλη: «Ήταν τιμωρία όρθιος, χωρίς φαγητό από την προηγούμενη μέρα»

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας απάντησε στις επικρίσεις ότι «οι δικαστικές αρχές δεν κινήθηκαν γρήγορα για να αντιμετωπιστεί η κακοποίηση των δυο παιδιών στην Κυψέλη». 

Με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι αμέσως όταν η εισαγγελία ανηλίκων ενημερώθηκε έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της απομακρύνοντας το κορίτσι. Για το αγόρι αναφέρει ότι δεν υπήρχε καμία καταγγελία και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ζούσε με τον πατέρα του στην Πολωνία, ενώ ήταν ήδη νεκρό. 

Κυψέλη: «Έσπασα τον τάφο με κομπρεσέρ, έπαιρνα τα κόκαλα μαζί μου»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη καθιστούμε γνωστά τα εξής :
 
1] Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κλπ] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.

Κυψέλη: Προφυλακιστέοι η μάνα και ο σύντροφός της για τον θάνατο του Ανδρέα

2] Καμία αναφορά – καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

3] Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας - από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής - θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top