Εύοσμος: Αθώα η κόρη, ένοχη η μάνα - Ο εισαγγελέας αμφισβητεί τον βιασμό

Ανατροπή από τον εισαγγελέα με την πρόταση που κατέθεσε

Την αθώωση της 19χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και την ενοχή της  μητέρας της πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Εύοσμος: Μάνα και κόρη αλληλοκατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η εισαγγελέας σχετικά με τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης από τον πατέρα της ανέφερε:

«Δεν περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις και συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά. Δε ζούσε στην οικία του πατέρα της όταν υποτίθεται ότι έγινε ο βιασμός, σε ηλικία 14 χρόνων. Κανένας μάρτυρας δεν ανέφερε ότι ο παθών θα μπορούσε να κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί. Δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο».

Έγκλημα στον Εύοσμο: Προφυλακιστέες μάνα και κόρη - Τι κατέθεσαν

Τόνισε, επίσης, ότι η 46χρονη μητέρα υπέπεσε σε αντιφάσεις. 

«Η εύλογη ερώτηση για μια μάνα είναι: Γιατί δεν το πήρε πάνω της; Η κατηγορουμένη είπε ότι δεν το σκέφτηκε, ότι κανείς δε θα την πίστευε γιατί είχε πάρεση στη δεξιά της πλευρά. Χρησιμοποιούσε όμως και τα δύο της χέρια, μαγείρευε και ήταν λειτουργική. Ακόμη και τώρα κατά την απολογία της, πάλι δεν άλλαξε τη στάση της. Ιδιαίτερη δύναμη δε χρειαζόταν για να τον μαχαιρώσει και ιδιαίτερα επειδή ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, καθώς βρέθηκαν ίχνη από χάπια στον οργανισμό του, κατά την ιατροδικαστική εξέταση», είπε κατά την αγόρευσή της.

Όσον αφορά στο κίνητρο της δολοφονίας η εισαγγελέας επισήμανε τα εξής:

Δολοφονία ταξιτζή- Εύοσμος: Τα πρώτα λόγια της 18χρονης κόρης στον ανακριτή

«Η πρώτη κατηγορούμενη μπορούσε να τελέσει την ανθρωποκτονία. Είχε κίνητρο. Είχε μια σχέση μίσους με τον πρώην σύζυγό της, πάντως όχι αγαπητική. Βίωνε μια ομηρία που ήθελε να τελειώσει. Ήταν θύμα οικογενειακής βίας. Το κίνητρο πέρα του οικονομικού, ήταν οι κάκιστες σχέσεις που είχαν μεταξύ τους».

Για την 19χρονη είπε ότι δεν είχε καλές σχέσεις με το θύμα, αλλά επισήμανε ότι δεν προέκυψε κίνητρο. 

Δολοφονία -Εύοσμος: «Αγαπούσε πάρα πολύ τη γυναίκα του, είναι όλα ψέματα»

«Ετοιμαζόταν να δώσει πανελλήνιες. Προετοιμαζόταν για τα αθλήματα. Προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής, να φύγει από αυτή την παθολογική κατάσταση. Ήταν πυγμάχος . Δεν είχε ρώμη σωματική, αλλά ψυχική. Από άποψη κινήτρου; Μήπως ήθελε να πάρει μια ώρα αρχύτερα την περιουσία του πατέρα της; Δε νομίζω ότι ένα 18χρονο παιδί θα το έκανε. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδείχτηκε ότι είχε κίνητρο για να τελέσει την ανθρωποκτονία. Δεν προέκυψε βιασμός».

Έγκλημα Εύοσμος: «Στον πρώτο χωρισμό είχε αδειάσει τους λογαριασμούς του»

«Είχε τη δύναμη όχι μόνο να σκοτώσει, αλλά και να επιρρίψει στο δικό της παιδί την ευθύνη. Αν δεν το λυπόντουσαν οι ένορκοι και οι δικαστές θα μπορούσε να μείνει πολλά χρόνια στη φυλακή», κατέληξε.

Θεσσαλονίκη: Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη δολοφονία του 49χρονου

Η αδελφή του θύματος, εξοργίστηκε στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα και βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Θέλουν να γλιτώσουν την κόρη. Η μάνα είναι άρρωστη και θέλουν να τα ρίξουν όλα πάνω της για να γλιτώσει η κόρη», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top